Megbízható cég az MPK? (Magyar Pénzügyi Közvetítő
Zrt.)
Figyelt kérdés
Van róluk valakinek tapasztalata? egyik ismerősöm ajánlotta őket hogy egész jó kamattal lehet pénzt befektetni hogy közben biztonságos is! csak maga az oldalukon nem találtam semmi konkrétumot állítólag azért mert mindenkivel külön tárgyalnak és személyre szabottat kínálnak.
Elég nagy butaságot írt pár hozzászóló, nagyjából annyi igazság van benne, mint hogy "minden rendőr korrupt" vagy amit pár csalódott ír az ellenkező nemről: minden nő krva, minden pasi cheater.
A pénzügyi közvetítők közt is van patkány, mondjuk 100-ból 1, és annak az egynek a rossz híre bemocskol 99 normális, korrekt szakembert.
Szóval ezek az általánosító vélemények végletek, én javaslom a személyes tapasztalatszerzést.
2022. júl. 13. 20:01
22/26 Mia7411 válasza:
Ügyfelük is vagyok, foglalkozom is vele mellekallasban. 2002 óta működnek. Nyilvan pénzügyi elemzés nélkül nem lehet semmit javasolni erdemben. Aki kapasbol ilyet mond, hülyeség. Aki írta itt az mlm-et: van valóban toborzós aga is, és egyéni közvetítő aga is (itt vagyok én is). Úgy tűnik, semmivel sem rosszabb, mint a Grantis pl, viszont független (nincs pénzintézet a tulajok kötött). Nem reklámoz, viszont ügyfélnek pont annyiba kerül rajtuk keresztül szerződni, mint közvetlenül a pénzintezettel (jutalék így is úgyis van, amit ki kell fizetni). Röviden ennyi. Akinek kerdese van, nyugodtan tegye fel.
2023. ápr. 9. 14:08
23/26 skha válasza:
Tények az Mpk-ról, ha érdekel: 2 milliárd ft árbevételű cég, MNB felügyelet alatt, mert nem is lehet másképp. Nincs saját terméke, csak nagybankok és biztosítók termékeit közvetíti, azok is rendesen ellenőrizve vannak. A jutalékot akkor is kifizeted, ha bemész a bármelyik bankba, csak nem tudod. Akkor azok csak a saját terméküket adják, és nyilván úgy, hogy az a legjobb, persze. Az MPK- s kollega téged képvisel, kiválasztja a legjobbat neked, és te ezért nem fizetsz neki.
2023. jún. 22. 09:44
24/26 Barbell Deadlift válasza:
"A pénzügyi közvetítők közt is van patkány, mondjuk 100-ból 1, és annak az egynek a rossz híre bemocskol 99 normális, korrekt szakembert."
Az lehet, hogy 100-ból csak egy patkány, de akkor a 100-ból 90-nek fogalma sincs, hogy mit közvetít. Ezeknek a unit linked biztosításoknak a 95%-a baromi rossz konstrukció, amik meg jók, azokat egyik ügynök sem fogja javasolni, mert közel 0 a jutalék.
Az meg hülyeség, hogy a hozamból kap barki jutalékot. A fix befizetés összege után jár a jutalék, tehát az ügynöknek tök mindegy, hogy mennyit hoz a termék.
2023. dec. 30. 13:32
25/26 xswerdy válasza:
Vannak olyan befektetési alapok, amelyeknél az alapkezelői díjnak egy jelentős része sikerdíj. Nem tudom, hogy az MPK közvetít-e ilyeneket, a Grantis pl. igen.
Ez nem a közvetítői jutalékra vonatkozik, hanem az alapkezelői díjra, de az nem igaz, hogy olyan nincs, hogy bárki jutalékot kapna a siker alapján.
jan. 2. 09:45
26/26 Barbell Deadlift válasza:
De pont leírtad a lényeget, az alapkezelői sikerdíj és az ügynöki jutalék két totál különböző dolog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!