Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Az Erste Diákcsomagról megéri...

Az Erste Diákcsomagról megéri átmenni a K&H-hoz?

Figyelt kérdés

Egy ideje szemezgetek vele.

A K&H drágább, meg drágábbak az SMS-ek is de elvileg minőségibb.

Meg az Erstének 26 éves korig egyfajta díjcsomagja van, a K&H meg 18 éves kor fölött emel, nem is keveset.

Van valaki, akinek van tapasztalata a K&H ifjúsági számlacsomaggal?

Jobb mint az Erste Érted EgySzámla?

17F

2021. ápr. 16. 00:39
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

#10: Szerintem a szellemi tőke hiánya abszolút meglátszik, legalábbis a Takarékbankon mindenképp. A BB és az MKB még belefér az "elmegy" kategóriába.

Vida József, a Takarékvezér nagyon el volt szállva magától a takarékszövetkezeti integráció után, bár ezt nem annyira látom indokoltnak. Én nem mondom, hogy nem volt hatalmas meló többszáz Takarékszövetkezet egyetlen Zrt.-be való integrálása, többszáz informatikai rendszer összevezetése és egy ilyen komplex szervezeti struktúra kialakítása, de azért nem is sikerült túl jól. Sajnos nagyon sok helyen csak annyi történt, hogy XY Takarékszövetkezet helyett Takarékbank Zrt. szerepel a bélyegzőn. Sem a munkavállalókon, sem a szolgáltatások minőségén nem látszik meg ez a változás. Sok helyen még a cégtáblát sem tudták lecserélni, így pl. M7 Takarék van kiírva. Az integrált internetbank botrányos, funkcionalitás és felhasználói élmény tekintetében is. A mobilbank csak egy külön letölthető böngészőt jelent, a videóbankon gyakorlatilag semmit sem lehet elintézni, főleg ha régi TAKSZÖV számlacsomagban vagy. Arról már ne is beszéljünk, hogy a kondíciók vállalhatatlanok, gyakorlatilag bármelyik OTP-s számlacsomag kedvezőbb, ami azért meglepő. Közeli ismerősnek volt ott számlája, tőlem kért tanácsot, mert nagyon elege lett a Takarékból. Teljesen el voltam képedve, amikor kiderült, hogy havi 5-6.000 Ft-ot levonnak minimális használatra. Az ügyfélszolgálat pedig botrány.

A három szereplő közül talán a Budapest Bank áll a legjobban. Én még csak valutát váltani jártam BB fiókban, de a személyzet korrektnek tűnik. Informatikai szempontból szerintem egész jól állnak, a mobil app értékelése elég jó. A kondíciók itt sem feltétlenül a legjobbak, de megfelelő jövedelemmel ki lehet fogni kedvező ajánlatot.

Az MKB valahol a kettő között van. Jóval komolyabb, mint a Takarék, de azért elég gáz. Közvetlen tapasztalatom nincs, de egy ismerősömnek ott van a céges számlája, és hát nem túl elégedett.

A három bank egyesítése során csak a vagyont kellene integrálni, a termékeket nem, mert hatalmas káosz lesz. A közös bankot szinte a nulláról kellene felépíteni, az ügyfeleket pedig teljesen új szerződés kötésével és bankszámla nyitásával kellene átadni. Teljesen tiszta lappal indulni, új kondíciókkal, új informatikai rendszerrel, új számlaszámmal és új szolgáltatásokkal.

2021. ápr. 21. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!