Úgy döntöttem hogy elkezdek pénzt félretenni, a bankban(otp) az Easy megtakarítási életbiztosítást ajánlották. Egy óra olvasás után se értettem meg a jogi szöveget. Mégis hogy akar ez működni? Akkor ez most egy biztosítás vagy megtakarítás?
Ez unit linked biztosítás.
Állampapírra joban jársz, azt a laikus ember is emg tudja értenie gyszerűen.
Engedd el ezeket a magyar forintos megtakarításokat vagy bankokat. Arany vagy ezüst esetleg apple, google, részvény, (teslát még ne). Még a Bitcoin is szóba jöhet. Hiába az 5%os állampapír ha 3% az infláció. Most ugyan összeszedte magát a forint mert a mnb megháromszorozta az arany készletét.
Amiket leírtam, azokban nem fogsz meggazdagodni de sokkal értéktartóbbak az összes valutánál a világon. Megállás nélkül nyomtatják a pénzt, főleg hogy most covid van.
Ha tutira akarsz menni arany, ha kicsit akarsz játszadozni a pénzzel akkor a többi amit fentebb leírtam. Mondjuk a tőzsde jóslatok nem mutatnak jól de ha a sima részvényeket is tokenizálják, lásd tesla akkor nincs gond.
A legjobb a crypto, ha abba fektetsz 10 év múlva nagyon meg fogod köszönni magadnak. Lufi így lufi úgy 2BILLIÓ dollár a kapitalizációja, ez már több annál.
Én a félretett pénzem 80%-át cryptoba raktam, mert decentralizált. Egyedül a bálnák tudják befolyásolni a hatalmas vásárlásaikkal de nekik sem előnyük lenyomni az árfolyamot mostmár. 2017ben megtették, aztán most az egész világ arra készül hogy átáljon a másolhatatlan valutára.
Kockázat mindenben van de a forintban sem kevesebb.
A kérdésedre viszont nem tudom a válaszod :D
"Ha tutira akarsz menni arany"
Ja hát az arany az rohadt tuti, főleg ha mondjuk nekem 5 év múlva lesz szükségem a megtakarított pénzemre, aztán ha nagyon kifogom akkor még nullszaldóval sem tudok kiszállni, csak bukóba...
Rosszul fogalmaztam igen, de mihez képest? Lehet hogy soha többet nem fogod tudni eladni rosszabb áron, aki 2008ban vett az azóta csak nyert rajta.
A többihez képest tuti, kevésbé fog bedőlni mint egy apple részvény. Az igaz nem tuti mert 3. világháború alatt lehet hogy buksz rajta :)
Megtakarítást ne keverjétek már a befektetéssel. Két külön fogalom. Nem ugyan úgy kell kezelni.
Valószínűleg egy befektetéssel kombinált életbiztosításról van szó. A befizetésed egy része az életbiztosításba megy, egy nagyobb része pedig befektetésre kerül, ahol valószínűleg te választhatod meg, hogy mennyi kockázatot vállalsz.
Lehet a stílusoddal van a baj.
A Mucsitól lopott arcoskodó szöveged miatt meg én érzem kínosan magam, helyetted is.
3 válaszomból, az első kettőben semmi rossz szándékom nem volt mégis lepontoztak.
Szinte biztos voltam hogy ezt be fogja írni valaki xd
Én is megnyomtam a piros gombot rajtatok és ezt írta ki: Szerinted a válasz nem hasznos.
Furcsa módon az én szavazatom ér a legtöbbet, khm 83%. Nem fogyatékos vagyok hanem idegrendszeri problémáim lesznek mikor tiszteletlenek itt a felhasználók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!