Érdemes takarék számlát nyitni?
Figyelt kérdés
Ki volt aki nyitott,megérte?Véleményekre és tapasztalatokra lennék kiváncsi.Az ERSTE banknál nyitnék,annyi hogy nagyon kezdő vagyok még a témában.Köszönöm a válaszokat!2021. ápr. 12. 11:04
1/6 anonim válasza:
Nem, az ilyenek a mostani kamatok mellett nem érik meg.
Az állampapír több kamatot hoz.
2/6 anonim válasza:
Amiatt van értelme hogy elkülönítetten gyűjtsd, jobban átlásd, ne szórd el, stb...
Vagy hogy a kártyával ne lehessen hozzáférni, ami kártyalopás esetén jó dolog.
Kamat miatt nincs értelme.
3/6 anonim válasza:
Ingyen van, még mindig, úgy tudom.
Nyisd meg, bármikor bezárja a bank, ha azt kéred.
Semmi kockázat és kár nem ér, ha megnyitod. Egy lehetőség csak.
4/6 anonim válasza:
Szerintem érdemes. A kamat nevetséges, de elkülönítve tudod tartani a rövidtávú tartalékodat. Bármikor hozzáférhetsz, de mégsem a folyószámládon van. Díja a legtöbb banknál nincs, a kamat néhány db SMS díjának fedezésére elég. A K&H-nál 0.05%-0.15% között, az OTP-nél 0.01%-0.20% között mozog a kamat. Általában a rendszeres befizetés mértéke alapján határozzák meg a bankok a kamatot.
5/6 anonim válasza:
"Semmi kockázat és kár nem ér, ha megnyitod."
Ja csak semmi haszna sincs.
Fűszálakat is lehet gyűjteni az utcán kis kosárkába, semmi kockázat és kár nem ér. Csak mi a fenének?
6/6 anonim válasza:
#2 és jómagam is leírtuk, hogy mire jó egy takarékszámla, illetve azt is, hogy mire nem. Pénz fialtatására alkalmatlan, de azért nem mondanám, hogy "semmi haszna sincs".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!