Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A Gránit Bankról mi a vélemény...

A Gránit Bankról mi a véleményetek? (lent)

Figyelt kérdés
Jelenleg OTP-s vagyok, és a Gránitnak sokkal kedvezőbbek a feltételei, olvastam kommenteket és kb mindenki dicséri. Nekem az az egy problémám, hogy így is nagyon sok visszaélésről hallani, ugye a legújabb ez a csomagja érkezett dolog. Értem, hogy ebben benne van az egyén felelőssége, hiszen rá kell kattintania, de más módon is meg tudják hackelni a rendszert. Így is főleg netbankot és OTP direktet használok, de az még több visszaélésre ad lehetőséget, hogy mindent online kell intézni (összesen két fiók van az országban, az is csak Budapesten).

2021. ápr. 11. 19:53
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Illetve még azon gondolkodom, hogy megtartom az OTP-t (a deviza és a betét miatt, illetve mert a családom is azt ismeri, ha utalnánk egymásnak stb), a fizetésem meg jönne a Gránit Bajnok Pluszra.
2021. ápr. 11. 22:20
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Kettes vagyok.

A bajnok plusz szerintem akkor érné meg, ha 250 ezer forintnál (jóval) többet terveznél utalni havonta, és/vagy, ha 300 ezer forintnál többet szeretnél felvenni készpénzben. Ugyanis a smartnál mindenre van kedvezmény csomag, amit ha igénybe veszel (és teljesíted a jövedelemátutalásos feltételt), akkor nem lesz 999 Ft a számlavezetésnek a díja (mint a Gránit bajnokjánál).

[link]

Érdemes átböngészni a hirdetményt, ebben látod, hogy milyen plusz elemeket tudsz beválogatni. (Ha meg van a 35 év alatt minimálbért elérő jövedelem, akkor díjmentes a számlavezetés. A tranzakciós díj 0,2%, alapból, de ha rászán az ember 223 Ft-ot, akkor 250.000 Ft-ig az eseti, állandó átutalási megbízások és a csoportos beszedések is díjmentesen teljesülnek.)

És az otp bank internetes felülete jó. És tényleg sok bankfiók van, ahová be lehet térni. (Illetve smart számla mellé lehet kérni díjmentes deviza számlát. Ha esetleg odaérkezik euróban a jövedelmed, és az eléri az elvárt minimumot, akkor is díjmentes a számlavezetés.)

Ha nem érkezik jövedelem, és nem tervezel nagyon semmit, akkor a digitális még jó lehet egyébként a Gránitnál. Ingyen bankszámla (ott az utalási költségek picit magasabbak, de nem vészesek egyébként).

Azért írtam egyébként a jövedelem érkezős feltételt (láttam, hogy lehet 150.000 látraszólót is rajta tartani), mert én nem szeretem a számlámon hagyni a pénzem, jobban szeretem elkülönítve, másképp tartani (takarékszámla, állampapír, stb), könnyebb takarékoskodni, ha nem csábítgat a számlámom lévő összeg (plusz ha ne adj isten elhagynám a kártyám, akkor sem tudják elkölteni róla).

Összegezve: ha érkezik jövedelem, akkor szerintem az Otp jobban megéri. Ha nem, akkor a gránit digitális számlacsomagja (itt is attól függ, mire szeretnéd használni a számlát).

2021. ápr. 11. 22:32
 13/19 anonim ***** válasza:
Kettes, tizenkettes vagyok, az előbb az utolsó kommented nem láttam. Szerintem nem éri meg kettő bankszámlát fent tartani, válaszd ki azt, amelyik szimpatikusabb neked, és cövekelj le ott. Miért fizetnél a gránintál egy ezrest, az otp-nél meg 800 ft-ot, amikor megúszhatod olcsóbban is?
2021. ápr. 11. 22:35
 14/19 A kérdező kommentje:
Köszi, ezt nem találtam meg, amit linkeltél! Még alszom rá párat. :)
2021. ápr. 11. 22:39
 15/19 A kérdező kommentje:
Egyébként 300 körüli kezdő fizetésem lesz nettóban, de nem fogok ennyit utalni, csak számlákat, illetve havi 1-2 eseti átutalás, de az se százezres nagyságrend.
2021. ápr. 11. 22:41
 16/19 A kérdező kommentje:
A közüzemi számlákat pedig csoportos beszedéssel szeretném majd intézni.
 17/19 A kérdező kommentje:
Egyébként mindenkinek ment a zöld, köszi a segítségeteket!
 18/19 anonim ***** válasza:

csak ajánlani tudom. 5eve itt bankolunk.

most szelfis szamlanyitassal 10.000,- adnak és ha az ajanlo kódot beírod plussz nyolcezer, csak 60napon belül kell 3 tranzakció ;)

az ajánló kódom: 29CDF

2022. aug. 4. 20:50
 19/19 Tom0820 válasza:

Gránit bankhoz ajánló kód, hátha valakinek jól jön:

MWXAX

2024. aug. 6. 20:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!