Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Rossz névre utalt pénz, mit...

Rossz névre utalt pénz, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
A számlaszám jó, de rossz névre küldött pénzt egy vevő marketplaceről. Ilyenkor mit lehet tenni?
2021. ápr. 5. 13:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A név nem számít, ha a számlaszám jó, akkor meg fogod kapni.
2021. ápr. 5. 13:07
 2/7 A kérdező kommentje:
Sajnos nem jött át a pénz, gyanítom emiatt. A vevő pedig elutalta, le is jött a kártyájáról.
2021. ápr. 5. 13:44
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor vegye fel a bankjával a kapcsolatot és kérdezze meg tőlük, hogy hova lett ez a pénz. Olyan nincs, hogy valahonnan eltűnik, máshol meg nem íródik jóvá. Ha bármilyen okból sikertelen az utalás, arról neki kellene kapnia értesítést.
2021. ápr. 5. 13:57
 4/7 anonim ***** válasza:
93%

Ha azt mondja, hogy ő átutalta és te se kaptad meg, neki se ment vissza, akkor sajnos átvert és valójában nem utalta el. A rossz név csak kifogás. Mintha olvastam volna ilyen sztorit, hogy valaki azt állította az eladónak, hogy véletlenül rossz névre küldte és ezért nem kapta meg a pénzt. Hidd el, a pénz nem tűnik el és a név nem számít.

Egészen véletlenül nem küldted el már a cuccot? Vagy nem abban egyeztetek meg, hogy ő szól amikor átutalja és te rögtön küldöd is, meg se várod, hogy megérkezzen az összeg?

2021. ápr. 5. 14:22
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Az a bank amelyik utal,nem figyeli hogy a megadott számlaszámot és tulajdonosát helyesen tüntettük-e fel, mivel ezzel az információval csak a kedvezményezett bankszámlájátvezető hitelintézet rendelkezik.

A bankok az átutalással beérkező pénzösszegeket a bankszámlaszám alapján könyvelik le, nem a név alapján.

Itt olvashatsz erről és a teendőkről részletesebben.

[link]

2021. ápr. 5. 14:29
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, befolyásol-e még valamit az azonnali utalásban, hogy ma ünnepnap van. Nézzetek rá később.
2021. ápr. 5. 14:36
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem elutalták a pénzt, át is küldték róla az utalási igazolást, hogy "teljesítve". Két nap múlva láttam - két nappal előbbi dátummal könyvelve - a netbankomban a pénzt megérkezni.
2021. ápr. 5. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!