Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » OTP-ből megéri átmenni a...

OTP-ből megéri átmenni a Gránit Bankhoz szerinted?

Figyelt kérdés
OTP nél van jelenleg smart bankszámlám. De megeszi a pénzem a bank. Sajnos kidobtak a munkahelyről így nem megy rá jövedelem. Ezért le vesz havi 800 forint számlavezetési díjat. Kártya díjat is nem olyan rég vette le jó drága. Gránit bank nem lenne jobb nekem? Láttam hogy ott van ingyen bankszámla feltételek nélkül is. Akkor az tényleg ingyenes lenne akkor is ha nincs munkám? És akkor náluk mennyi lehet a kártya dij? Csak annyi lenne az egész hogy be adom hozzájuk a kérelmet hogy át szeretnék menni hozzájuk és intézik? Szerintetek megéri jobban nekem? Nem elég teher ha az embernek nincs munkája, de most ezért megeszi a pénzem a bank. Szegény embert az ág is húzza....

2021. ápr. 1. 21:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%
Én is a Gránitnál vagyok évek óta, simán lehet online intézni mindent, hitelfelvételt is, tök kényelmes. Fiókban egyszer voltam csak, amikor pénzt fizettem be. Annyi talán a hátránya, hogy relatíve sokszor van technikai fennakadás, de ez minden banknál előfordul.
2021. ápr. 2. 08:29
 12/20 anonim ***** válasza:
77%
Bankváltást intézi a 2 bank, igen. Ettől függetlenül én nem lépnék át azonnal, meg kell adni új számlaszámod munkáltatónak, új kártyát ott ahol használod, stb. Kell nyitni egy Gránitot, amint megvannak a számla és kártyaszámok azt megadni ott ahol kell, és ha átálltál rá, akkor lehet átmozgatni a pénzt, és megszüntetni a régit. Hogy most 1-2 hónapig 2 számlád lesz, senkit nem érdekel, max. párszáz forinttól esel el azzal hogy oda fizeted a számlavezetési díjat.
2021. ápr. 2. 08:34
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha kicsi a készpénzes életed, akkor biztosan.

Azért olcsó, mert kicsi az apparátus, nincs fiókhalózat, viszont, ha kp kell csak idegen banknál tudod felvenni, az még drágább

2021. ápr. 2. 15:03
 14/20 xswerdy ***** válasza:
67%

az egyablakos bankváltás lényege, hogy az új banknak adsz egy maghatalmazást, hogy intézze a régi számlád felmondását, a régibe nem kell menned. De nem ez a nagy wasistdas, hanem hogy az állandó utalásaidat, csoportos beszedéseidet is átveszik, azokat nem kell újra egyenként megadni.

Valaki fent írta, hogy drága lenne normál módon átutalni az egyenleget, szerintem az drága is lesz, semmi nem kötelezi a bankot, hogy az egyablakos módon bankot váltók egyenlegét ingyen utalja át. Ez csak akkor van ingyen, ha a régi bankod kedvezőtlenül változtatja meg a feltételeket, amit te nem fogadsz el, és ezért mondod fel a számlát. Ilyenkor tényleg ingyen utalnak.

2021. ápr. 3. 08:30
 15/20 anonim ***** válasza:
33%

A régi számla bezárását természetesen a másik bank nem tudja elintezni.

Ezt az egyet neked kell.

Az egyablakos ügyintézés arra jó hogy pl. a csoportos beszedéseket átveszi az új bank.

Ilyen apró bankhoz én nem mennék.

Valaki írta hogy gyakran van fennakadás az online rendszerben de az más banknál is van.

Egyáltalán nem igaz, nem általános.

A Gránit tehát nem csak fiókhálózattal nem rendelkezik, még a netbankja is gyakran akad, nem megy.

Ezt olyan írta aki ügyfele, nem én.

Kell az ilyen?

A mammut OTP és a törpe Gránit között szerencsére elég széles a skála.

Onnan kellene választani, ha le akarod cserélni az OTP-t.

2021. ápr. 3. 11:33
 16/20 anonim ***** válasza:
70%
Én ügyfele vagyok, de nem nagyon akad. Most épp nem az OTP netbank halt le a napokban? Fiókhálózat pedig max. azoknak kellhet akik kp-t akarnak befizetni. Én eddig csak fiók megszüntetése miatt jártam OTP-ben (Gránitnál ezt is lehet online). Attól pedig nem tudom miért kell félni hogy "kis bank".
2021. ápr. 3. 12:15
 17/20 anonim ***** válasza:

Én is váltani akartam a Gránitra, de a honlapon azt írják, hogy a szerződés aláírást csak személyesen lehet megtenni két Budapesti helyszínen, illetve vidéken ELVILEG van 7 ügyfélközpontjuk. De amikor rákattintasz a linkre, hogy hol vannak az ügyfélközpontok erre a weblapra mutat: [link]

Itt pedig csak a Központi fiókjuk meg a WestEndben lévő ügyfélközpont van. Tehát vidéken nincs egy sem, nem is értem, miért írják máshol a weblapon azt, hogy 7 helyen is van. Tehát fel kell menni Budapestre aláírni a szerződést. :(( Ez elég körülményes azoknak, akik az ország másik végében laknak, mint pl. én.

2021. ápr. 5. 10:50
 18/20 xswerdy ***** válasza:
54%
a Gránit volt az első, aki bevezette a távoli számlanyitást, azaz a kamerába megmutatod a személyidet, és nem kell találkoznod senkivel.
2021. ápr. 5. 12:39
 19/20 anonim ***** válasza:
#17 Személyesen kell szerződést aláírni? MI? Teljesen online nyitottam számlát, videóhívással azonosítottak be.
2021. ápr. 5. 18:59
 20/20 anonim ***** válasza:
68%

gránit online mindent lehet intézni nyitastol zarasig. az applikacioja az egyik legjobb bankos app, sose volt gondunk. jo kondiciok.

es most ha szelfivel es ajanlo koddal nyitsz akkor 18ezret kapsz a banktól.

még tizszer felhasznalható ajánló kód: D8CDB

2022. aug. 12. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!