Pénzutalványt hogy vetessek át más által?
Dehogy kényesek..
Igazából szívesen segítenék, de a kérdést sem értem. Most utalvány vagy ajánlott levél? A kettő ég és föld. Ha tételes vagy saját kézbe szóló csak postai meghatalmazással lehet átvenni, azt meg postai dolgozó előtt kell aláírni, vagy ha van posta hűségkártyád, azon keresztül online tudsz csinálni.
Postás voltam egészen múlthétig.. a postavezetőt nem érdekli. Max a felsőbb vezetést, de akkor azt nem a pv-nél kell megtenni. 💁🏻♀️
Kifizetési utalványt veled azonos lakcímen lakó átveheti, mint helyettes átvevő, családtag aki betöltötte a 14. életévét. (Lakcímkártyában szereplő címnek egyezni kell)
Ha saját kézbe szóló tételes utalvány, akkor az, amit fentebb írtam. Csak postai meghatalmazással. Illetve lehet kérni az utalvány újra kézbesítését, talán 325 ft, de ha eddig sem vitte fel neked, nem valószínű, hogy most fel fogja. De ha tételes utalványról beszélünk, azt ki sem viszi. Van egy összeghatár, ami felett egyes utalványokat nem visznek ki, erre pedig szabályozás van. Ebben az esetben, bent írják az értesítőt és csak azt viszik ki, ezt az értesítőn jelzik, látnod kéne ha saját kézbe szóló/ tételes jelzést.
Ööö, izéé....470 ft-ot visszautalna a NAV??
"hiába telefonáltam be 4-szer még régebben"
Hát akkor jó eséllyel már nincs is ott az a pénz, már visszafordult.
Amúgy meg erre a problémára van egy kiváló megoldás: bankszámlára kell kérni (gondolom, csak van...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!