Ha önkormányzati lakásban hivatalosan halálesetkor én továbblakok ott és nem fizetek vidanetet akkor azt rajtam hajtják be akkor is ha elôtte nem én fizettem?
Figyelt kérdés
2021. márc. 23. 16:27
1/3 anonim válasza:
1. halálesetkor be kellene jelenteni a szolgáltatónál
2. új bérleti szerződést kötni
3. te felnőtt vagy?
2/3 anonim válasza:
Ha meghalt a szerződéskötő, akkor a szerződés is megszűnik érdekmúlás miatt. A törvényes örökösnek kell jelezni a szolgáltatónak.
3/3 anonim válasza:
Így van, ahogy az utolsó írta, ilyenkor a hűségidő sem számít.
Viszont jelezni kell, halotti anyakönyvi kivonattal, hiszen anélkül a szolgáltató nem tudhatja.
A lezárások miatt szkennelve is biztosan elfogadják, nem kell bemutatni az eredetit. Vagy postai úton a fénymásolatot.
Viszont a halál napját megelőzően keletkezett tartozás a hagyaték része lesz, ha a szolgáltató nem akarja hagyni veszni.
Nyilván nagyon kicsi összegről van szó, de a hagyatéki leltárba ez is bekerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!