Csak nekem gyanús, hogy mostanában orrba-szájba megy a MÁP+ reklámja mindenhol?
Mikor bevezették, már akkor egyértelmű volt.
PMÁP 5 évest vettem inkább.
Persze a hivatalos infláció 3% a valós meg 15%, de ez most másik probléma.
Szimplán csak paranoid vagy.
De ha el is száll az infláció, akkor még is mi van? Mit változik a helyzet?
Az állampapír kihívója akkor is csak a bankbetét marad a maga 0.x%-os alapkamatával. Nem mellesleg pár hónap után bármikor ki lehet venni belőle a pénzt veszteség nélkül, szóval nem tudom mitől kéne annyira félnem.
Nem értem, hogy ebben mi a gyanús.
Sok terméket sokszor reklámoznak, akkor az mind gyanús?
Ha mégis elszállna a HIVATALOS infláció (semmi esély erre) akkor szépen kiveszed (kamatot nem bukod).
Az "állampapír" nem csak egyetlen egy dolog a világon (3-asnak mondom). Csak szerintem amikor ennyire tukmálni kell az emberekre, hogy a TV-ben, plakátokon jön szembe az állampapír plusz, akkor annak gyanúsnak kell lennie.
Itt most a MÁP+ az amiről beszélek. Ott a PMÁP, ami infláció feletti kamatprémiumot hoz garantáltan. Persze papíron jobban néz ki a MÁP+ 3-6% közötti hozama, de el fogja vinni az infláció az egészet, szerintem most jobb befektetés a PMÁP. Nem véletlenül reklámozzák ennyire, az államnak az érdeke forintban eladósodni, majd szépen elinflálni. Ki van ez találva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!