Csak nekem gyanús, hogy mostanában orrba-szájba megy a MÁP+ reklámja mindenhol?

Figyelt kérdés
Amit ennyire reklámozni kell, az már gyanús kell, hogy legyen szerintem. :) Szerintetek is el fog szállni az infláció?

2021. márc. 23. 01:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy akkor a sok allampapirosoknak meg nyugdijjasnak tobb penzt kene fizetni, konnyebb okosan a vasarloi kosarat modositgatni es mestersegesen alacsonyan tartani
2021. márc. 23. 05:37
 2/8 anonim ***** válasza:
51%

Mikor bevezették, már akkor egyértelmű volt.

PMÁP 5 évest vettem inkább.

Persze a hivatalos infláció 3% a valós meg 15%, de ez most másik probléma.

2021. márc. 23. 06:22
 3/8 anonim ***** válasza:
67%

Szimplán csak paranoid vagy.

De ha el is száll az infláció, akkor még is mi van? Mit változik a helyzet?

Az állampapír kihívója akkor is csak a bankbetét marad a maga 0.x%-os alapkamatával. Nem mellesleg pár hónap után bármikor ki lehet venni belőle a pénzt veszteség nélkül, szóval nem tudom mitől kéne annyira félnem.

2021. márc. 23. 07:26
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy ebben mi a gyanús.

Sok terméket sokszor reklámoznak, akkor az mind gyanús?

Ha mégis elszállna a HIVATALOS infláció (semmi esély erre) akkor szépen kiveszed (kamatot nem bukod).

2021. márc. 23. 09:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell ezt úgy túlaggódni. Ha úgy ítéled meg, hogy túlságosan magas az infláció és nem éri meg, inkább másba fektetnéd, akkor bármikor kiveheted.
2021. márc. 23. 10:09
 6/8 A kérdező kommentje:

Az "állampapír" nem csak egyetlen egy dolog a világon (3-asnak mondom). Csak szerintem amikor ennyire tukmálni kell az emberekre, hogy a TV-ben, plakátokon jön szembe az állampapír plusz, akkor annak gyanúsnak kell lennie.

Itt most a MÁP+ az amiről beszélek. Ott a PMÁP, ami infláció feletti kamatprémiumot hoz garantáltan. Persze papíron jobban néz ki a MÁP+ 3-6% közötti hozama, de el fogja vinni az infláció az egészet, szerintem most jobb befektetés a PMÁP. Nem véletlenül reklámozzák ennyire, az államnak az érdeke forintban eladósodni, majd szépen elinflálni. Ki van ez találva.

2021. márc. 23. 10:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Kell a pénz a kormánynak, ezért reklámozzák. Az adósság egyre nő, a kiadások nem csökkennek, persze, hogy reklámozzák az állampapírt.
2021. márc. 23. 11:18
 8/8 anonim ***** válasza:
#6: Azt azért ne felejtsd el, hogy az infláció számítási módjába is bele lehet nyúlni, amit ha szükséges meg is tesznek, mivel nem érdekük a túl magas hivatalos infláció. Így nem biztos, hogy jobban jársz vele még akkor sem, ha egyébként magasabbnak érzékeled az inflációt. De ha azt látod jobbnak akkor vedd azt, nagyon alacsony nem lesz az infláció, így nem rossz választás az sem.
2021. márc. 23. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!