Inkasszó látszik NetBankon?
A bankszámlán lévő összegből 28.500 forint végrehajtás alól mentes összeg. Tehát a banknak egy inkasszó esetén ennyit biztosítani kell az ügyfelének "megélhetésre". Minden bank zárolja a bankszámlát inkasszó esetén, és a fenti összeget kizárólag a bankban fizetik ki.
Az ÖBV-s ügyekben jelenleg szünetelnek az eljárások, így nagy valószínűséggel az inkasszó már nincs a számládon azért nem látod, és azért tudod használni a bankszámládon lévő pénzt is (egyébként nem tudnád).
Ebből gondolom, hogy önálló bírósági végrehajtó van az ügyben (ÖBV), nem pedig más végrehajtó szerv.
NAV-os ügyekben nem szünetelnek a végrehajtások. Tehát ha az adóhivatal felé lenne tartozásod, akkor az inkasszót látnád a számládon, csak éppen pénzt nem fog utalni a bank a NAV-nak, mivel jelenleg végrehajtás alól mentes összeg van csak a számládon. De a leírásod alapján Neked nem NAV-os tartozásod lehet.
A végrehajtások szünetelnek?
Nem csak a hiteltartozásokat nem kell fizetni, arra van moratórium?
A már végrehajtásra került vagy az előtt álló ügyekre is?
A másik pedig, hogy ha szünetel vagy nem is lehet indítani, akkor nem kapott volna levelet arról, hogy inkasszó került a számlára.
Akkor csak van végrehajtás!
Az igaz, hogy ha inkasszálnak egy számlát akkor is van egy mentes rész, a törvény leírja szépen.
De azt az összeget akkor is csak banki pénztárból lehet kivenni, kártyával hozzáférni nem.
Ha te tudtad használni a kártyád akkor nem lehet inkasszó rajta.
Ha csak ez a részletszabály nem változott meg az elmúlt időkben.
Ennyire mélyen én nem ismerem.
Biztos vagy benne, hogy nem volt kisebb tartozásod, akár néhány tízezer forintos?
Mert lehet, hogy azt a végrehajtó le tudta vonni egyben és így már meg is szűnt az inkasszó, hiszen az egész összeg befolyt.
Gondolom a tartozás ami a kérdésben szerepel ennél nagyobb, mert akkor nem is kérdeztél volna rá.
Hogy a netbankban látszik-e nem tudom.
Ez nagyon technikai, nem jogi kérdés.
Melyik banknál vagy?
Simán lehet, hogy pl. a Raiffeisen rendszere mutatja, de pl. a Budapest Banké nem vagy más módon jelzi.
Csak arra számíts, hogy ez a 28500 ft ez 35 naponként érvényes!
Tehát minden második hónapban le tudják nullázni a számlád!
A hosszú választ író vagyok, akit valamiért lepontoztak a nagyon hozzáértők (mármint akik annak hiszik magukat :))
NEm tudom hogy az Erstenél látszik-e a netbankban. Nem ismerem.
Lakcímed frissíteni kellene mindenképpen, mert így infók sem mindig jutnak el hozzád.
Ha inkasszó van akkor vagy megváltozott a jogszabály ezen részlete vagy felfoghatatlan számomra, hogyan tudsz kártyával a számlához hozzáférni.
Egyébként hogyan kaptad meg a levelet ha a bank a régi címedre küldi ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!