Elutasíthatja a bank a hitelkérelmemet, ha a bankszámlakivonatomon látszik, hogy lottóztam? 3 hónap kivonatát kérték, az egyik hónapban 2x lottóztam összesen 4ezer ft-ért. A többi két hónapban kp-val fizettem a lottozoban, tehát azokon nem szerepel.
Ez ugye nem komoly kérdés? Ha mégis akkor tapasztalatlan vagy a lakáshitelhez.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak: Senkit nem érdekel hogy lottóztál.
Bármiért elutasíthat a bank, ha nem lát hitelképesnek - akár még a szerencsejátékért is.
És nem is kötelesek megindokolni - tehát lehet, nem is fogod megtudni (ha elutasít), hogy miért?
De az is lehet, hogy megadják - sok mindentől függ.
Az elsődleges főbb szempontok után jönnek vagy jöhetnek egyedibb szempontok is a hitelbírálatban.
Nem kizárt, hogy vannak esetek amikor akár a szerencsejátékot is figyelembe veszik, de ezt úgysem lehet megtudni sosem, főleg konkrét helyzetekre vetítve.
Már az is nagy dolog lenne, ha annyit megtudna valaki (nem fog), hogy X bank figyelembe veszi, Y bank pedig nem.
Úgy kijelenteni, szinte lehülyézve, hogy senki nem nézi ezt, nem lehet.
A 2. válaszoló pedig hozzátette a fantáziáját.
Sehol nem írta a kérdező, hogy mekkora a fizetése és mennyi hitelt igényelt, de még csak azt sem, hogy már el lett utasítva. Lehet, hogy megkapja.
kicsivel netto 400 ezer forint felett keresek.
csak azert tettem fel a kerdest, mert egyik ismerosomet elutasitotta a bank, szerintuk emiatt.
szerettem volna, ha meseltek a tapasztalaitokrol, ha vannak... de inkabb csak lehulyeztetek. koszi :D
a banknak az az érdeke hogy kihitelezze a pénzt és utána megkapja a részleteket.
Ha szerinte bármi miatt ez kockázatos és nem éri meg akkor nem fogod megkapni a hitelt.
Ha józan ésszel nézed, hogy a 400-ból 4.000-el ellottóztál akkor ez nem valami hűha. Az ismerősödéknél minden bizonnyal más (is?) volt.
Januárban vettünk fel hitelt, a férjem online lottózik, havi talán 5 ezer körül fizet rá, évek óta. 4 nappal az igénylés után hívtak, hogy mehetünk aláírni a szerződést.
Ha havi 150 ezer menne el szerencsejátékra, az lehet, hogy zavaró tényező lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!