Melyikbe a biztonságosabb és a jobb a megtakarítást tartani? Állampapír vagy bankszámla? Melyik fizet több kamatot ?
10. Ember, na ezeknek aztán tényleg magadtól is utána nézhettél volna 1 perc alatt, ha magadtól is olvasnál róla az államkincstár honlapján. Szoktál olvasni?
Pl az 5%-os állampapír (MÁP+) visszaváltási költsége 0,25%. Tehát van 10 milliód, amire az éves kamat 500 ezer. Mondjuk ki akarod venni fél év után, akkor arra addig összegyűlt 250 ezer kamat. 0,25% a visszaváltási költség (mindig), ami 10 milliónál 25 ezer. Tehát kapsz fél év után is 475 ezer kamatot. Más költség nincs, mint pl kamatadó, számlavezetési díj, vagy hasonló.
12. Igen, tudom ezeket.
Csak szerinted a kérdezőnek ha így mondom, akkor érteni fogja? Annak sem tud utánanézni, hogy a bankszámla 0,1%-os, vagy az állampapír 4,95%-os kamata a jobb. Viszonylag gyakran szoktam pénzügyekben segíteni másoknak (de gondolom te is, ha itt vagy) és megtanultam leegyszerűsíteni a dolgokat, mert sokan nem értenek annyira hozzá, megkavarodnak, vagy nem érdekli őket. A kérdező sem olyannak tűnik sajnos, akit érdekelnének a részletek annyira alaposan, amennyire te leírtad őket. Kérlek szépen ne fölényeskedj szmájlizva.
#11, #13 tudsz olvasni?
Tudsz válaszolni a #10 kérdésre ?
Leírom újra : 1 éves lekötés, nem 3 nem 5 év . Sima állampapír nem plusz... 1 éves fix lejáratú fix kamatozású állampapír idő előtti visszaváltás esetén mi a helyzet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!