Vonhat-e tőlem a hatóság olyan fizetési elmaradást, amit a férjem nem fizetett be?
Ha nem vagytok közös kasszán, értelmetlen a házasság eleve.
Pont az ilyenek miatt.
Buta dolog volt belemenni egy házasságba, ahol a terhek közösek, de a bevételek nem.
Mivel egy normális házasságban minden közös, nincs olyan h a saját pénzemből fizetem ki az ő hibáját, vagyis semmi igazságtalanság nincs benne.
Te csináltál magadnak olyan helyzetet, amiben pórul járhatsz.
Előbb fogják a férjed fizetéséből levonni, minthogy a te számládhoz hozzányúljanak.
Amúgy tényleg nincs értelme így a házasságnak. Kifizeti a bírságot, annyival kevesebbet tesz a közös kasszába, neked annyival többet kell, pénz az ablakban.
Az se normális, hogy apáddal osztozol egy számlán, de a férjeddel nem.
Véleményem szerint igazságtalan, még házasságban is, hogy a férjem sorozatos ittas vezetései miatti büntetéseket én fizessem esetleg, holott én nem italozok, nemhogy így vezetnék autót.
A másik oldala dolognak az, hogy ellopott tőlem 2,5 millió Ft-ot, ami nem őt illetné, mert olyan bevételből származik, ami még házasságkötésünk előtt történt. Már emiatt sem vagyok hajlandó helyette egy petákot is fizetni, ha ő nem fizetné a sorozatos büntetéseit, az ügyvédi költséget stb.
Így azért már érthető.
De nem hiszem h ki kellene fizetned. Ha jön a csekk, ne foglalkozz vele.
A covid miatt hamar lezajlanak a válások, utána pedig már semmi se kötelez arra h a nevére szóló bűntetéseket kifizesd.
Az alapprobléma az, hogy nem vagy tisztában azzal (mint sokan mások sem), mit jelent egy házasságban jogilag a vagyon és teherközösség. Sajnos a férjed összes mostani trehánysága, tartozásai, tehát ami házasság alatt keletkezik, rajtad akkor is behajtható akár bírósági úton is, ha később elválsz tőle, mivel a tartozás a házasság alatt keletkezett, tehát ez közös teher marad. Ugyanígy a Te mostani, sőt a jövőbeni jövedelmet is terhelhető nem csak úgy, hogy egy számláról inkasszálják, behajtható akár bírósági Végrehajtó által úgy is, hogy rögtön a munkáltatódnál jelentkeznek és ott tiltják le a fizetésedből, ha a férjeden nem tudják behajtani.
Tehát az számít, hogy az adósság mikor keletkezett. Ha házasság alatt, akkor sajnos az a Te terhed is.
Ez alól csak akkor mentesülsz házasság alatt, ha egy vagyonközösség megszüntető szerződést írtok ügyvéd előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!