Melyik bankot ajanljatok, valtani szeretnek?
Most a Raiffeisennel vagyok, de mar nagyon elegem van belole. Mindig minuszban vagyok, nem is ertem, miert. Ha nincs penz a kartyamon, nem tudok vasarolni, nem hitelkartya, vasaroltam x osszegert a sparba, valaki kartyatartozast utaltak nekem a bankbol, es minuszban vagyok. De az o utalasuk ezres tetel volt, nem ketszaz ft.
Melyik bank jo? Tudom, hogy kartyadij mindenhol van, de ami esetleg olcsobb?
A számlavezetési díj és egyéb költségek minden banknál nyilvános, előre tudhtó és két kattintással megszerezhető információk (hirdetménynek hívják és a bank honlapján elérhető). A pénz egyébként nem a kártyádon, hanem a számládon van, amihez a kártyával hozzáférsz. A számláról meg nem tűnhet el úgy 1Ft sem, hogy annak ne lenne nyoma a számlatörténetben.
Javaslom, nézz utána, talán be van állítva folyószámlahitel (A-hitel keret) a számládhoz, így mehetsz mínuszba is a vásárlásokkal. Ha pl. túlköltekezel 800Ft-tal, akkor az egyenleged -800 lesz, így ha utalnak neked egy ezrest, akkor a pozitív egyenleged valóban 200Ft lesz. (- 800 + 1000 = 200)
A fent leírtak minden bankra egységesen igazak, így feleslegesen mennél át egy másikhoz, kb. ugyanerre kell számítanod. Inkább át kellene gondolni a pénzügyeidet, mert nem normális dolog, hogy 200 forintokkal kell sakkoznod.
Ezen a problémán a másik bank sem fog segíteni.
Pénzt egyik sem fog neked adni
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy teljesen értem, amit leírtál.
Ha nincs folyószámlahiteled, akkor nem mehetnél mínuszba (csak a konkrétan számlához kapcsolódó összegekkel terhelhetne meg a bank). Hogy jön ide a spáros vásárlás? Milyen tartozást utaltak? (Nem a kártya éves díja lesz az?)
Miért nem egyeztetsz a bankkal, hogy elmagyarázzák, hogy mégis mik ezek, mikor látványosan nem érted?
De, hogy a kérdésedre is válaszoljak: én az OTP-t javaslom, ha van egy 150.000-es jövedelmed. Smart számlacsomag, díjmentes számlavezetés, kedvező bankkártya éves díj, kedvező utalási költségek.
Erste
Soha semmi bajom nem volt velük.
Ami le volt írva mindig egyértelmű volt és tartották is magukat hozzá.
7: gondolod, hogy a másik 8 nagy bank nem így működik?
Le van írva minden, de a kérdező a saját számla kivonatát nem tudja értelmezni, fogalma nincs, hogy mit miért vonnak tőle, és nem azért, mert titkolja előle a bank, hanem mert NEM olvassa el, ami le van írva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!