Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha magánszemélytől kapok...

Ha magánszemélytől kapok kölcsön pénzt, ilyen esetben köteles vagyok azt visszafizetni?

Figyelt kérdés

Adott egy közéleti szereplő (netes trash celeb), aki küldene nekem nagyjából 300000 forintot a PayPal számlára, anélkül, hogy bármilyen papírt aláírtunk volna a tartozásról, magyarán még egy jegyző sem látta az egészet, csak szóban megállapodtunk, hogy majd valahogy kifizetem neki.

Ilyen esetben kötelezhet engem ez a személy, hogy fizessem neki vissza az összeget?

2021. jan. 29. 23:34
 1/8 anonim ***** válasza:
95%
Persze. Indíthat fizetési meghagyást, ami ellentmondás esetén perré alakul. Mivel elektronikusan küldi a pénzt, minimum a tőkéjét könnyen visszakapja. Szerződés nélkül kamatot viszont nem igazán tud behajtani.
2021. jan. 29. 23:45
 2/8 A kérdező kommentje:
Viszont ha ellentmondás keletkezik, és bírósági ügy lenne a dologból, mennyi esélye lehet arra, hogy Ő nyeri a pert? Tudni kell róla, hogy az interneten élő közvetítéseket szokott csinálni, ahol félrészegen őrjöng. Pluszban nagy a valószínűsége annak, hogy autista.
2021. jan. 29. 23:50
 3/8 anonim ***** válasza:
79%
Molnár Kikit akarod megcsapolni? xddd
2021. jan. 29. 23:57
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem megcsapolni, csak áthidalni bizonyos kiadásaimat, amit ez a streamer készségesen támogatna :D. De egyébként nem Ő.
2021. jan. 29. 23:58
 5/8 anonim ***** válasza:
78%

Nem is tudom, hogy hozzászóljak-e? :(

Nekem már az szomorú, hogy egyáltalán felmerül valakiben az, hogy nem fizeti vissza valakinek a kölcsönt.

Ha egyértelművé teszi, hogy kölcsön (az utalás megjegyzésénél például szerepel ez), akkor van rá esélye. Maximum - ahogy előttem már írták - a kamatokkal nem tud mit kezdeni, de még az sem biztos. A Ptk. ugyanis leírja, hogy milyen kamat jár a kölcsönre!

Az, hogy részeges, semmit nem jelent, Ilyen emberek is szoktak kölcsönt adni és kapni. Cselekvőképtelen embereknek szokott lenni gondnokuk, vagy gyámjuk. Akkor vele fogsz pereskedni. Persze csak akkor, ha valóban gondnokság alá helyeznek valakit. Egy gondnokolt nem tud a bankszámlája felett önállóan rendelkezni.

2021. jan. 30. 06:44
 6/8 anonim ***** válasza:
78%

A kölcsön adott összeget kérdés nélkül meg fogja ítélni neki a bíróság, plusz a perkőltséget is te fogod kifizetni. Kamatot csak akkor nyerhet, ha van egyértelmű bizonyíték arra, miben állapodtatok meg.

Ilyen kérdéseket látva kicsit bizonytalan vagyok, ki is az autista.

2021. jan. 30. 09:11
 7/8 anonim ***** válasza:
89%

Igen elkeserítő, hogy ilyen kérdés megfogalmazódik egyesekben.

Természetesen egy kölcsön behajtható. Plusz ahogyan írták a perköltségek is. Esetleg még hozzá lehet csapni elmaradt haszon miatti veszteség kárpótlását is.

2021. jan. 30. 10:38
 8/8 anonim ***** válasza:
54%
Szégyen, hogy ilyen gondolat egyáltalán felmerül valakiben. Amikor kell a pénz, akkor jó, de visszafizetni már büdös.
2021. jan. 31. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!