Lehetséges önrész hiányában személyi kölcsönből lakást vásárolni, majd a személyi kölcsönt kiváltani kedvezőbb kamatú, szabad felhasználású jelzáloghitellel? Csinált már valaki hasonlót? Mik a tapasztalatok?
Az adott lakás kivételesen kedvező, 6 millió forint, amelyhez, ha lakáshitelt szeretnék felvenni, kb. 1,8-2 millió forint önrészre lenne szükségem. Azonban jelenleg csak 1 millió forint önrészre szánható összeg áll rendelkezésre. Azonban ezt a lehetőséget kár lenne fél-1 évnyi gyűjtés miatt elszalasztani. Így személyi kölcsön lehetősége merült fel, azonban mivel annak kamata elég magas, így lehetőség szerint érdemes lenne kiváltani egy kedvezőbb kamatú jelzáloghitelre, amire elviekben a lakás tulajdonosaként lenne lehetőség. Kalkulátorok szerint a havi nettó bevétel (350.000Ft) lehetővé tenné a személyi kölcsön törlesztő részlete (80.000Ft) mellett a jelzáloghitel felvételét.
Remélem sikerült érthetően megfogalmaznom, ha mégsem, szívesen korrigálok.
Köszönöm előre is a segítőkészséget!
Köszönöm a válaszokat. Először én is arra gondoltam, hogy az önrészt kipótolom személyi kölcsönnel, és felveszek egy lakáshitelt, azonban utánaolvastam és elvileg erre már nincs lehetőség a MNB jelenlegi szabályzása szerint.
A jövedelem havi nettó 350.000Ft, ez elviekben elbírja a hiteleket, a bankmonitoros kalkulátorok szerint is. Illetve hamarosan várható egy fizetésemelés, de ez mellékes.
A lakás értéke biztosan több, mint 6 millió, kb. 10 millióra lőhető be, ilyen áron pörögnek az ilyen elhelyezkedésű és állapotú lakások. Nem hiába szeretnék én is lecsapni erre a lehetőségre.
Máshonnan most nincs lehetőségem pótolni az önrészt, ha a vésztartalékként félretett pénzemet hozzáadnám, akkor bőven meg lenne, azonban azt nem szeretném erre fordítani.
Szóval most ebben a helyzetben ragadtam, nem tudok dűlőre jutni, hogy mit tegyek. Lehet el kell engednem ezt az ingatlant, de félek, hogy később 10 millió alatt nem találok, mint ahogyan eddig sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!