2,5 millám van házra/lakásra, hitelre mennyiért tudok maximum venni?
Úgy értem van ez 20 vagy 25 %, amit mindenképp le kell tenni, a többit pedig hitelbe kapod, vagyis utána 10 vagy akárhány éven át törleszted.
Szóval max mennyiért nézzek házat/lakást, amihez elég, ha 2,5millát tudok perpill letenni?
Remélem érthető 😀

10 milliónak a 20 %-a a 2 millió - de ez nem ilyen egyszerű, hogy akkor 10 millióért nézhetsz házat/lakást.
Először is MAX. 80 %-át hitelezi meg a bank, de ha nem jó helyen van, nem elég a fizetésed a hitelre, stb, akkor lényegesen kevesebbet is adhat.
Aztán rengeteg plusz költség van, amit menet közben kell fizetni: ügyvédi díj az adásvételihez, tulajdoni lap lekérése, alapban 4 % vagyonszerzési illeték, költözés - szóval nem lehet fillérre pontosan kiszámolni.
De 10 millió a plafon, amiért nézhetsz.

Köszi mindenkinek, igazából az érdekelt, hogy mennyi is az a %, amit mindenképp le kell tenni, szóval ennyi pénzből mennyiért tudok venni házat/lakást. Nem tudtam pontosan, hogy 20 vagy csak 10-15%.
Köszönöm.

Úgy számolj, hogy a vételár kb. 30 %-a legyen a kezedbe. Ugyanis, ha a bank értékbecslője nem annyira értékeli a házat, mint amennyit az eladó kér érte, akkor máris megint bukta lehet.
Pl. ha az eladó 10 milliót kér a házért, Neked van 2 milliód, de a bank azt mondja, hogy , hogy az a ház csak 9 milliót ér, akkor annak a 80 %-a, amit a bank max hitelezhet, akkor a 9 millió 80 %-a 7 millió 200 ezer, ennyi hitelt kaphatsz. hopp, máris hiányzik 800 ezer ft. Ezért írtam, hogy inkább 30 %-al rendelkezz, minimum.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!