Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan kell kincstári számlára...

Hogyan kell kincstári számlára pénzt utalni?

Figyelt kérdés
Nem rég nyitottam a kincstárnál értékpapírszámlát, a bankszámlámról simán indítok egy normál utalást a kincstári számlaszámra közleményben megadva az azonosítót és ennyi, vagy ide máshogyan kell utalni?

2021. jan. 27. 21:27
 1/6 anonim ***** válasza:

"vagy ide máshogyan kell utalni?"

Szerintem nem. Ez is olyan utalás, mint a többi.

Nem tudom, hogy miként nyitottad az értékpapírszámlát. Én személyesen, és az ügyintéző hölgy a sok részemre adott papír közül megmutatta, hogy melyiken szerepel az utalási bankszámlaszám és az a szám, amelyre az utalásnál hivatkoznom kell.

Aláhúzta nekem... :D :D :D

2021. jan. 28. 05:55
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha kértél webkincstárat, akkor tudsz kártyával is venni állampapírt, akkor még utalni se kell, az a legegyszerűbb.
2021. jan. 28. 08:17
 3/6 A kérdező kommentje:

Ügyfélkapun keresztül lett nyitva, csak egy szerződést kaptam postán, illetve a Web/Mobil Kincstár adatokat e-mailbe.

Azt láttam, hogy lehet kártyával is de nem akarom annyira megemelni a kártyán a limitet, inkább akkor beutalom az összeget.

2021. jan. 28. 09:54
 4/6 anonim ***** válasza:
Netbankban vagy banki alkalmazásban egyszerűen meg tudod emelni a limitet, aztán utána meg visszaállítod, így nem lesz utalási költséged.
2021. jan. 28. 10:22
 5/6 anonim ***** válasza:

Ki kell választani jegyzésnél/vásárlásnál, hogy utalni akarsz és küldi a további infókat. Teljesen normális utalás egy számlaszámra.

Egyébként szerintem is hülyeség, nagyobb összegeknek akár több ezer forintos utalási költsége is lehet. Semeddig nem tart egy limitet megemelni, majd a sikeres vásárlás után újra korlátozni. Minden netbankon, vagy mobilbankon meg lehet már ejteni.

2021. jan. 28. 13:22
 6/6 anonim ***** válasza:
51%

Én úgy tudom, hogy az értékpapír számlára utalás összegtől függetlenül minden banknál díjmentes.

Mikor én utaltam több milliót az értékpapír számlámra, akkor a 6 ezer forintot levonta a bank, majd a következő hónapban jóváírta.

Állítólag a kormány így rendelkezett, hogy az állampapír vásárlást elősegítse.

2021. jan. 29. 05:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!