Szerintetek ez jó konstrukció?
15 millió Ft hitelt vettem fel 15 évre, végig fix.
Havi törlesztő 110ezer, összesen 20milliót kell visszafizetni.
4%kamat, a thm 4,2
azért merült fel bennem a kérdés, mert a netes kalkulátorok szerint jó, de rokon tegnap mondta hogy neki 3,1% hasonló összegre, de hosszabb futamidőre!
igaz neki nem végig fix
köszi a választ
már csak azon gondolkozom hogy volt e értelme végig fixre kérni...
elég jól keresek, asszony is, de mindenki lebeszélt
Elvileg úgy éri meg, hogy 20 évre veszed fel és 10 évre fixálod és a 10 év alatt kifizeted a hitelt.
Így nem érint a kamat növekedés 10 év után.
#4: Ha úgy látod, hogy kifizettétek volna 10 év alatt is, akkor nem volt értelme, szerintem. Másrészt ha teljes egészében nem is tudtátok volna végtörleszteni, a fennmaradó tőketartozás már nem lett volna olyan magas, hogy különösebb gondot okozzon még egy esetleges kamatemelkedés sem.
Mindazonáltal a 4,2% THM szerintem teljesen jó, nem biztos, hogy olyan sokat nyertetek volna egy rövidebb kamatperiódussal sem, így emiatt már nem kell idegeskedni :)
#6 na igen, ezért lett végül a végig fix, mert alig 1 millióval lett volna olcsóbb a 10 év fix...
most meg covid, bele kellett kalkulálni egy esetleges leépítést, így tényleg kevésbé kockázatos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!