EOs faktoring tartozás?
Anyukám elhunyt pár hónapja.
Volt régi tartozása amit pár éve kezdtek tőle vonni,behajtók,valami eos faktoring.
Az egy dolog,hogy még a halála utáni munkahelyétől kapott segélyee is rátették a kezüket, de a hagyatékin lemondtam az örökségről már hetek óta,éppen ezért mert semmi nagy tulajdona nem volt csak a hitel ,és mégis zaklatnak sms-ben,hívogatnak.
Mégis mi a fenét akarnak még de komolyan?? Ilyenkor mi a teendő? Mert ott tartok hogy beperelem a fenébe.
21 éves vagyok épphogy megélek az ösztöndíjamból és ilyenekkel zaklatnak.....
21F
Tisztázzunk valamit.
Az Eos Faktor vagy más faktor cég, nem teheti rá a 'kezét' senki fizetésére, számlájára, tulajdonára mivel nincs rá jogköre.
Abban az esetben, ha az Eos Faktor végrehajtást kért, abban az esetben a végrehajtó tehet ilyen lépéseket, még egyszer, a faktor NEM!
De ha visszautasított az örökséget és az eredeti hitelhez nem volt közöd akkor neked egy fillért sem kell fizetned.
Közöld velük, esetleg küld el nekik a hagyatéki eljárás során keletkezett végzést.
Senki semmit nem követelhet tőled persze hívogatni attól még tud. De talán a fenti esetben abba fogja hagyni.
Igen,lemondtam az örökségről.
Mégis hívogatnak állandóan,sms-t küldenek. Pedig mondtam már telefonban is ,hogy elmondtam az örökségről. Minden alkalommal ugyanaz a szöveg. Ügyvédhez fogok fordulni.
Illetve,azt sem értem,hogy a haláleseti juttatást amit a család kapna, mi jogon tiltják le?
A behajtó cég nyugodtan forduljon ügyvédhez majd annak a költségét ők fizetik ki, meg ha per lesz akkor a perköltséget is, mert a bíróság neked fog igazat adni.
De ki tiltja le? Azt csak a végrehajtó teheti meg.
A végrehajtó nem értesült a hagyatéki végzésről? Vidd be neki mielőbb!
A végrehajtó egyáltalán hogyan tilt a te vagyonodból, ha nem vagy adós?
Az örökhagyó életében sem tilthat a tiédből mert akkor sem voltál adós. Az örökhagyó halála esetén a hagyatékátadásig pedig senki vagyonából nem tud tiltani.
A végrehajtóhoz menj be és neki mutasd be, hogy nem vagy adós mint ahogy örökös sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!