40 millióba kerülő lakást néztem ki a párommal. 12 millió önerővel érdemes belevágni a hitelfelvételbe?
Hát figyelj utolsó, mindenki tudja, hogy az ő szakmájában mi az általanos. Én 4 évvel ezelőtt nettó 201 ezerrel kezdtem, ma már 350 ezret kapok + cafeteria, bónuszok stb. Szerencsére az előző és a mostani munkahelyemen is van évenkénti béremelés.
De ha valaki a közszférában dolgozik, az is 3-5 évente részesül béremelésben a bértábla miatt. Ha valaki pedig egész életében minimálbért vagy garantált bérminimunot kap, az is kb. évente kap emelést. Még a szerencsétlen szüleim, akik semmilyen speckó végzettséggel/tapasztalattal nem rendelkeznek, ők is dupla annyit keresnek ma mint 10 éve.
Persze 5-10 évenként az átlag ember fizuja reálérteken nem fog duplázódni, de ha csak mérsékelten nő, akkor is "kinövi" a törlesztőt idő után.
20 év múlva 120 ezer ft annyit fog érni, mint ma 60 ezer kb.
OFF
16-os, milyen szakmában vagy?
/OFF
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!