Elfogadnád a házastársad szüleitől egy lakás önerejét, akkor ha nem vagytok jóban?
Idén lakást készülünk venni. A minimál önerőnk már összegyűlt év végén, közben az én szüleim is megtámogattak egy kis pénzzel. Erre akartunk felvenni még lakáshitelt is.
Most kitalálta apósom, hogy mégis beszállnának ők is egy nagyobb összeggel. Ami csodásan hangzana, de a probléma az, hogy nagyon toxikusak. Évek óta építjük le a kapcsolatot velük, mert lehetetlen meglenni a közelükben. Félünk, hogy ez a pénz nem kedvességből jönne (ők olyat nem szoktak), hanem kontroll miatt.
Ha elfogadnánk, akkor nem kellene felvennünk lakáshitelt (csak egy kis családtámogatást), ami hatalmas szó lenne huszonévesen. De egyikünk sem tudja, hogy megérné-e mentálisan.
Lakást veszünk így is úgyis a kérdés csak az, hogy lakáshitelt vegyünk-e fel vagy fogadjuk-e el.
Vélemény?
Üljetek le, és állapodjatok meg, hogy milyen feltételeket támasztanak a pénzért...
Ha nem kérnek érte semmit, akkor fogadd el.
Ha viszont azt várják, hogy "megvásárolják" a jövőbeni kapcsolatotokat, akkor hagyd a fenébe.
A leülés és megállapodás sajnos kizárt. Azt már többször is megpróbáltuk más témáknál és képtelenek voltak rá.
Azt nem tudjuk most bekalkulálni, hogy ha utána a fejünkhöz vágják bármilyen vitás helyzet közben, hogy ők segítettek 9 millióval, akkor az szarul esne-e nekünk vagy leperegne-e. De szerintem a páromnak lelkileg elég rosszul esne.
9-10 millióról beszélünk. Nem tudom ez számít-e.
1-2 milliót inkább visszautasítottam volna reflexből, de ez már nagy pénz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!