Diákhitel pluszhoz nem kell szülői aláírás/beleegyezés ugye?
Anyám! és a felnőtt párkapcsolatok rovatban ugyanezek az emberek kérik ki maguknak, hogy ők már nem gyerekek, 22 évesen nem tini problémáik vannak...
Istene, szülői aláírás :D :D :D :D
4: hülyeség! Az én szüleim a világ összes hitelét ördögtől valónak fogják fel, és egyetlen szavuk van rá, hogy "tilos".
Mikor felvettem lakáshitelt, akkor én voltam a hülye, bolond, veszélybe sodrom magam, ők ilyet sosem csináltak.
Gond nélkül fizettem vissza futamidő előtt, manapság több mint dupla áron tudnék ugyanolyan lakást venni (mert ugye "nem hitel kell, hanem spórolás").
Szóval nem, attól, hogy a szülők nem értik meg, hogy mire kell a hitel, még lehet, hogy kell! Az sokkal nagyobb probléma, hogy hitelt akar felvenni, de ezen problémázik, hogy a szülei aláírása kell e.
És mindez gondolom egy végzős egyetemistánál, ha 22 évesen még tanul, és hitelt tud felvenni. Na ez az igazi félelmetes gondolat.
Az, hogy a diákhitelhez nem szükésges a szülő hozzájárulása, ez tény, de van egy dolog, amit jobb, ha mindenki tud ezzel kapcsolatban.
Amennyiben egy hitel bedől, akkor a végrehajtónak joga van az állandó lakcímen olyan ingóságokat lefoglalni, amiről nem bebizonyítható, hogy nem azé, aki tartozik.
Én, mint szülő - akinél a nagykorú gyermekem ugye állandóra be van jelentve - nagyon nem szeretnék egy ilyen helyzetbe belekeveredni, tehát ha nem is közvetlenül, de érintett lehetek az általa felvett hitelekben, ezért örülnék, ha tudnék róla addig, amíg nálam lakik, hogy milyen hiteleket vesz fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!