Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért használnak az emberek...

Miért használnak az emberek még sárga csekket?

Figyelt kérdés

2020. nov. 27. 18:59
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
56%

"A csekkeket szépen mappába rakom, és bármikor könnyedén utána tudok menni, hogy mikor melyik szolgáltatás lett kifizetve."

Igen, ezzel egy másik szempontot is megvilágítottál: utalásnál, bankkártyás befizetésnél jó esteben kap az ember email visszajelzést a szolgáltatótól - vagy sms-t - de rossz esetben egyiket sem.

Nálam a közös költség befizetése szokott "gondot okozni", ugyanis, ha utalok, akkor max a bankszámla kivonatban van meg az utalás nyoma, amit majd csak a köv. hó elején lehet megnézni.

Persze, el lehet menteni meg kinyomtatni -csakhogy egy nyomtató+ a 6,600 ft-os patron bele (nemrég igen felment az ára, ennek is) azért nem olcsó mulatság. Igen, van nyomtatóm is, patronom is, számítógépem is, nem vagyok kőkorszaki :D Sokszor inkább elbaktatok az OTP-be, mert így nem kell vitatkoznom a közös képviselővel, hogy nem kapta meg az utalást, stb - csak az orra alá nyomom és kész :-)

2020. nov. 30. 06:53
 22/42 anonim ***** válasza:
18%
Úgy tudom az OTP fiókban indított utalásért fizetni kell. Plusz ha hivatalos papírt szeretnél kapni róla pecséttel, akkor az is valami 800 Ft.
2020. nov. 30. 11:35
 23/42 anonim ***** válasza:
44%

22-es, félreértettél: elbandukolok az OTP-be és ott befizetem, ami INGYENES, még ráadásul pénzt sem kell fizetni érte, nem úgy, mint az utalásnál. Hiába ingyenes az utalásom, a tranzakciós díjat azért csak lenyúlják róla.

A befizetésnél meg kapok egy cetlit, azt meg a közös képviselő orra alá dugom, ha azt mondja, nem fizettem.

De egyébként igen, ha valaki hivatalos számlakivonatot akar kérni pecséttel, papír alapon, akkor azt csak drága pénzen adnak.

2020. nov. 30. 11:46
 24/42 anonim ***** válasza:
18%
Ja értem. Fura ezt a szót hallani manapság, hogy ingyenes. :)
2020. nov. 30. 14:21
 25/42 anonim ***** válasza:
54%

"ha utalok, akkor max a bankszámla kivonatban van meg az utalás nyoma, amit majd csak a köv. hó elején lehet megnézni."

Online bankot feltalálták, ingyenes, használni ér

2020. nov. 30. 19:17
 26/42 anonim ***** válasza:
58%

""ha utalok, akkor max a bankszámla kivonatban van meg az utalás nyoma, amit majd csak a köv. hó elején lehet megnézni."

Online bankot feltalálták, ingyenes, használni ér"

25-ös, gondolkodás, szövegértés...???

1.- utalni eleve csak netbankból lehet- szóval igen tudom, használom :-)

2.- - ha hiszed, ha nem, ha a közös képviselő "reklamál", hogy nem fizettem be, ha hiszed, ha nem, nem fogok a telefonomon az orra előtt belépni a bankszámlás netbankomba, jelszóval, azonosító számmal, kóddal, stb. és azon keresztül bizonygatni, hogy elutaltam a pénzt. Némileg egyszerűbb egy cetlit az orra alá dugni :-)

2020. dec. 1. 07:54
 27/42 anonim ***** válasza:
27%
Képzeld el én telefonon ujjlenyomattal lépek be a netbank alkalmazásba :)
2020. dec. 1. 16:53
 28/42 anonim ***** válasza:
47%

Örvendek neki, használd bátran - majd meg fogsz lepődni... (legfőképp akkor, ha megsérül a kezed, ne adj Isten megégeti valami és nem tudod használni az egész életedet (vásárlás, stb), mert nem tud azonosítani a telefon.

Ja, és javaslom elolvasásra Aldous Huxley Szép új világ című könyvét:

[link]

2020. dec. 1. 17:06
 29/42 anonim ***** válasza:
54%
Már tényleg kezdünk átesni a ló túloldalára, inkább abbahagyom ezt. Látszólag én vagyok a hülye, a válaszaim lepontozását tekintve. Vagy csak valaki lepontozza azt amihez nem ért? Mindenesetre megnyugodhatsz, erre gondoltak mások is, hogy mi van ha nem működik az ujjlenyomatod. Ebben az esetben 1db jelszóval/PIN-kóddal be tudsz lépni oda ahova ujjlenyomat kellene. De akkor sem kell hozzá "jelszóval, azonosító számmal, kóddal, stb." belépni.
2020. dec. 1. 17:09
 30/42 anonim ***** válasza:
56%

29-es, nem az van, hogy lepontozza, amihez nem ért, hanem a stílusod nem mindig megfelelő, már ha Te vagy pl. a 10-es.

Meg aztán el kellene fogadni, hogy emberek különböző módon élnek, és ahogy írta valaki, semmivel sem kevesebb ember az, aki csekkel fizet, mint az, aki ujjlenyomattal. Tudom, hogy haladni kell a korral, meg efelé megy a világ, de nem biztos, hogy ez jó irány... :-(

2020. dec. 1. 17:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!