Adóstárs lehetek?
Sziasztok
Fél éve vagyok egy cégnél, sajnos pénzre van szükségem.
Édes anyám Felajánlotta hogy segít felvenni (10 éve van ugyanazon a helyen)
Viszont megkért hogy legyek adós társ (persze!).
Adóstársként kell munkáltatói igazolás/számít hogy csak fél éve vagyok itt?
22 vagyok.
Nem sok, csak 800e ről van szó.
1 évre vennénk fel!

" Nem sok, csak 800e ről van szó"....
Csak??? Még sincs ennyi pénzed, hitelt akarsz felvenni ember!
Beszakadt a tetőnk ember..
Mi mást csináljunk?

1.- nem értem, hogy ha beszakadt a tetőtök, akkor miért nem édesanyád veszi fel a hitelt, miért "Neked segít" felvenni? Talán máshol élsz? Nem a saját, közös házban lévő tetőtökről van szó?
2.- nem tudjuk, édesanyádnak mennyi a jövedelme, így azt sem tudjuk, kaphat-e egyáltalán hitelt?
3.- nem tudjuk, Neked mennyi a jövedelmed?
4.- "csak" 800 ezer ft , 1 évre - akkor azt ugye tudod, hogy az havi kb. 80 ezer ft-ot jelent? Ilyen jó fizetésetek van, hogy havi 60 ezret vidáman kipengetnétek? Nem kekeckedésből mondom, hanem azért, mert hitelfelvételkor a fizetés max 50 %-a terhelhető, tehát ha édesanyád veszi fel a hitelt és Ő fizetbé, akkor min, nettó 160-170 ezret kellene, hogy keressen...Bár ilyen alacsony fizetésnél nem is fogják 50 %-ra terhelni.
És igen, lehetsz adóstárs, ami azt jelenti, hogy ha édesanyád nem tud fizetni, akkor Neked kell az egészet kifizetned.
Nettó 220e a fizetésem.
Az övé 180e.

4-es vagyok:bár azt kérdezted, hogy adóstárs lehetsz-e, de ha 220 ezres a fieztésed, és fél éves a munkaviszonyod, akkor egy másfajta hitel is jó lehet neked, ezt szinte azonnal meg is kaphatod, ahogy bemész a bankba: ez pedig a folyószámlahitel.
Ha fél éve bankszámlára kapod a fizetésed - ez nem derült ki - akkor a számlavezető bankodhoz bemész és kérhetsz folyószámlahitelt. pl. OTP
"Az Ön hitelkerete a fizetési számlájára érkező jövedelmének egyszerese, kétszerese vagy háromszorosa lehet:
Egyszerese: ha legalább 3 hónapja vezeti nálunk a fizetési számláját, és ugyanennyi ideje erre a fizetési számlára érkezik a jövedelme.
Kétszerese: ha legalább 6 hónapja vezeti nálunk a fizetési számláját, és legalább 3 hónapja erre a fizetési számlára érkezik a jövedelme.
Háromszorosa: ha legalább 12 hónapja vezeti nálunk a fizetési számláját, és legalább 6 hónapja erre a fizetési számlára érkezik a jövedelme."
Ha 1 éve vezeted ott a számlát és 6 hónapja dolgozol, akkor szinte szó nélkül, minden nélkül adnak 660 ezer ft-os hitelkeretet.
Egyetlen feltétele van csak: folyamatosan munkabérnek kell érkeznie a számlára.
De szerintem a személyi kölcsönt is megadnák, minden további nélkül - de ott már lehet, hogy kell munkáltatói.

Itt pl. el tudod olvasni az OTP folyószámlahitel feltételeit, mentét, stb.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!