Miért nem tudok utalni a webkártyámmal?
Megpróbáltam utalni a webkártyámmal, ez lett volna az első hogy használom de nem engedi. Azt írja, hogy a tranzakció nem engedélyezett. De miért?
Aktiválni kéne mint egy rendes bankkártyát vagy ez hogy van?
Glirex.hu a weboldal neve.
Tehát akkor a netbankról ezzel a virtuális számla/webkártya izéval nem lehetséges az utalás ezek szerint? Csak akkor ha a weboldalnak van olyan felülete ahol a kártya adatokkal lehet fizetni, tehát a weboldalról történik a fizetés és nem a netbankról?
Jo de a webkártyához tartozik egy virtuális számla nem? Tehát onnan kéne tudnom utalni vagy mégse?
Én most már ezt egyáltalán nem értem
Netbankon rámegyek a belföldi forint átutalásra, ott kiválasztottam a virtuális számlámat és kitöltöttem amit kér. Mégis azt írja sikertelen tranzakció.
Szóval most akkor mivan? Tudok a virtuális számláról utalni vagy sem?
Vagy ez a virtuális számla csak a webkártya miatt van és csak a kártya használható és a számla nem?
Komolyan most már belekavarodtam mégjobban.
A virtuális kártya - természetesen nem utaláshoz, hanem kártyás fizetéshez - csak a virtuális számlán levő pénzhez fér hozzá, az azon éppen levő összegből tudsz a virtuális kártyával fizetni.
Másra, sem a virtuális kártya, sem a virtuális számla nem használható.
Ez a virtuális kártya dolog amiatt van, mert ha kártyával fizetsz a neten, akkor minden adatát meg kell adni, azokat meg tudják tartani, szerezni. Mivel netes fizetéskor nem kell fizikailag használni a kártyát, csak az adatait kell megadni; aki jogtalanul megszerzi, tud vele a te terhedre fizetni. Kihasználják azt, hogy a többszintű jóváhagyó ellenőrzés még csak az EU-n belüli fizetéskor működik.
Például: https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugy..
Így járhat, aki a „rendes” kártya adataival fizet a neten, azzal a teljes folyószámla összegéhez hozzáférnek, legfeljebb a kártyalimit jelent határt. Viszont, a virtuális kártya adataival nem tudnak fizetni, mert a virtuális számlán nincs pénz (legalábbis, nagyon nagy ostobaság rajta tartani), csak akkor és annyi van, amennyit a tulajdonos vásárlási szándékkal átvezet rá, aztán mindjárt el is használja.
A virtuális számlára történő átvezetés meg biztonságos, mert többszintű azonosítás kell hozzá. Azt más nem tudja magának megtenni.
Kizárólag erre a célra, a netes kártyás fizetés biztonsága miatt van az egész, nem általános használatra.
Ha a rendes folyószámládról utalsz, annak megadod ugyan a számát, de azzal nem tudnak mit kezdeni. Pl. a szolgáltatók, segélyszervezetek stb. mind megadják, nyilvánosan szerepeltetik a folyószámla számaikat.
Kedves utolsó!
Köszönöm a részletes választ így már teljesen érthető. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!