Mennyibe kerül az otp-nél megszüntetni a bankszámlát?
A rajta lévő pénz teljes egészében átkerül az új bankhoz?
Először érdemes új számlát nyitni és utána megszüntetni a régit?
Aki volt már hasonló helyzetben, legyen kedves írni, hogy működik. 🙂
Köszönöm!!
Muszáj előbb újat nyitni, mert amúgy nem tudja a régi bank átutalni az újnak. Csak készpénzben kiadni a fióki pénztárban.
Persze ha még van rajta pénz.
A megszüntetés egy éven belül lehet díjköteles utána kötelezően díjtalan.
Ha mínusz van rajta ki kell persze egyenlíteni illetve a függőben lévő díjakat levonja a bank. De ez nem a megszüntetés miatt van, amúgy is levonná például a havi díjat. (Ilyenkor törthavi díjat.)
Maga a megszüntetése ingyenes.
Viszont az időarányos számlavezetési díjat, sms díjakat, kártyadíjatlevonják. A fennmaradóbösszeget pedig vagy ott kp-ben feltudod venni, ennek van díja, a szokásos pénztári készpénzfelvételnek minősül. Vagy áttudod utaltatni az új számlaszámodra, ennek is van egy utalási díja,mely a csomagodnak megfelelő díjszabásban rögzítve van.
Értem, köszönöm!
Van rajta pénz.. akkor lehet jobban járok, ha leveszem mindet... Akkor már nem tudnak mit levonni és nincs mit utalni.. jól gondolom?
Ha ingyen fel tudod venni akkor persze jobban jársz.
Ha nem ingyenes a készpénzfelvétel akkor viszont az átutalás nagyon valószínű, hogy olcsóbb.
A számlatípus konkrét hirdetménye mondja meg.
Utalás esetén egyértelmű, hogy az új számlának meg kell lennie.
De amúgy sem árt ha az ember nem marad számla nélkül.
ha leveszed mindet, akkor persze utalni nem kell de az utolsó havi díjat pl. ki kell még fizetned.
Olyan esetem volt más banknál, hogy ők megváltoztatták a kondíciókat, amit én nem fogadtam el, és ezért bontottunk szerződést, akkor ingyen utaltak a másik bankba.
Be kell ballagnod, ami fizikai terhelés.
Ki kell nyitnod a szád, ami megint terhelés.
Hangokat is ki kell adnod, ami megint erőlködés, tett.
Fel kell emelned a karod, ha alászeretnéd írni a papírt, ami megint terhelés, végül hazamenni, ami megint fizikai terhelés.
Szóval önmagában ingyenes a megszüntetés, de az odáig vezető út, akár kocsival mész, akár busszal, akár biciklivel, akár gyalog, akár kell fizetned az utalásért vagy a pénzfelvételért, nincs ingyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!