Jövő hónapban szeretnénk hitelt igényelni lakásvásárlás céljából. Mi lenne a kedvezőbb nekünk?
Figyelt kérdés
Felvettük a babaváró hitelt, erről azt kell tudni, hogy a terhesség 12. hetétől szüneteltethető. Ezt már betöltöttem, de még nem jelentettük le a banknak. Több ismerősöm is van, aki terhesen igényelte meg a babavárót és nem kapták meg. Amelyik banknál pedig nem jelentették be rögtön, ott megkapták... Emiatt gondolom, hogy nem szüneteltetjük csak hitelfelvétel után. CSOK-ot is szeretnénk felvenni, nem tudom, hogy ezt is hasonlóképpen nézik-e. Mit gondoltok?2020. okt. 26. 19:40
11/17 anonim válasza:
8: Nem neked kellene megmondanod ki mennyi önerővel vesz fel hitelt.
12/17 anonim válasza:
Ha figyeltél, nem is mondtam meg. Csak azt mondtam, nem térek ki rá, ez mennyire okos dolog. Amúgy pont most volt az ismerősei körben egy évvel egy ugyanilyen lakásvásárlás után egy pár, válnak. Alsóhangon 5 Milla mínusszal tud kiszállni mindkettő. Onnan majd kuvvanehéz lesz újabb önerőt összekaparni. Na meg ha ez mondjuk már két gyerek után történik.
13/17 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel akkor ki se menjünk az utcára mert bármikor elüthet egy kocsi. Gyereket se szüljünk, mert mi van ha vele történik valami. Köszönöm a tanácsot, de én nem szeretném az életem állandó rettegésben élni arra számítva, hogy biztos rossz történik később, akármihez is kezdek. :) Ha te valóban így vagy vele ahogy leírtad, sajnálom, nagyon rossz lehet!
2020. okt. 28. 14:49
14/17 anonim válasza:
Majd gyere vissza sírni, amikor váltok.
15/17 A kérdező kommentje:
A felretett pénzre visszatérve... Tegyük fel, hogy valaki havonta 100 ezret félre tud rakni, úgy hogy mellette albérletben él (lássuk be, ez átlag feletti összeg). Nem nehéz kiszámolni, hogy 10 millió ft önerő hány év alatt jön össze. Pedig ez semmi, ugyanúgy fel kell venni 20 milliót, hogy valaki egy 55, jobb esetben 60 nm2es lakást tudjon venni Budapesten. Panelt! Nem kertes házat! (Kerteshez még alaphangon 10 millió kellene). Ráadásul Budapest kintebbi részén találsz 30 millió körül vagy pedig olyan részen ahová nem szívesen megy mindenki... Persze vehetsz 24ért is, de a felújításra 10 milliót még ráköltesz. Javaslom, ne sablonban és sztereotípiákban gondolkozz, hanem tényleg gondolj bele a dolgokba.
2020. okt. 28. 14:58
16/17 A kérdező kommentje:
Ha válunk akkor válunk,majd lesz valami! Akkor sem vagyok hajlandó félelemben tölteni az egész életem, bizalmatlanságban a férjemmel. Sajnálom az életed tényleg!
2020. okt. 28. 15:00
17/17 anonim válasza:
Elvált az ismerősi körömben egy hiteles pár = az ország összes hiteles párja válik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!