Hogyan működik a Diákhitel2?
Az van hogy sajnos nem úgy jött ki a lépés ahogy szerettem volna, elfogyott a pénzem, a szüleim megtiltották hogy diákhitelt vegyek fel, mondván hogy ha kifogyok segítenek. ( Egyetemi tandíjról van szó, de gondolom tudjátok)
Most mondták mégis kezdjem el intézni mert nem lesz meg a pénz.
Több kérdésem is lenne igazából, remélem mindre választ kapok. Bocsi ha hülyeségeket írnék.
Először is az lenne a kérdésem, hogy ugye az első félévet kifizettem már. Ennek ellenére vehetek fel pénzt a második félévre, vagy csak egyszer lehet felvenni tanévkezdésnél?!
Meddig/mikor kell ezt intézni?
Hogyan/kinél/miként kell ezt intézni?
Előre is köszönöm ha valaki válaszol!🙂
Minden félévben felveheted, toh-nál kell intézni egy igénylési papírt (nálunk legalábbis), most a következő félévivel még időben vagy. pontos dátumot tud mondani sztem a toh.
illetve kérdésekre [link]
Hívd fel a diákhitel ügyfélszolgálatot. Az ügyintéző nem harapja le a fejed telefonon kereszt.
+ Elolvashatnád a diákhitel.hu-t is
🙂🙂🙂
Vagy a Neptunon keresztül, vagy a Diákhitel online-on keresztül tudod igényelni. Bármelyik félévben fel lehet venni, határidőt a TO-tól kérdezd.
Ugye 0% THM és a visszafizetést csak a diploma után kell kezdeni, azt is először a minimálbérhez igazítva, minimális törlesztővel.
" Én júniusban lediplomáztam, szeptembertől már fizetnem kellett a diákhitel2-t."
Tehát utána. Tehát nem egyből, ahogy felveszed, fizetni kell máris az első törlesztőrészletet. Tehát tanulás közben nem kell. Erre/ilyesmire gondoltam. Tehát jól írtam, hogy egyből nem kell fizetni a törlesztőrészleteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!