Levontak pénzt a kártyámról, hogy tudom megnézni kik voltak?
Ezért kell online vásárláshoz virtuális kártyát használni.
Kétféle technikát alkalmaznak a bankok:
• egy alszámla tartozik hozzá, amin csak akkor van pénz, ha a számlatulajdonos netbank használattal (díjmentesen) utal rá. Ezt természetesen csak akkor teszi, ha ő akar fizetni. Ez a kártya csak az alszámlán levő pénzt tudja használni; mindenféle adata (név, lejárati idő. kártyaszám, CV kód) megvan az online fizetéshez.
• a kártya (ami szintén minden szükséges adattal rendelkezik) alaphelyzetben 1 Ft-os limiten áll. Szintén díjmentesen, szintén netbankon keresztül lehet emelni a limitet, amit nyilván csak akkor tesz a tulajdonos, ha ő akar fizetni vele.
Ennek aztán minden adatát akárki megszerezheti, semmit, vagy esetleg 1 Ft-ot tud fizetni róla, utóbbit csak 24 óránként.
A kártya igénylési díja 0 Ft szokott lenni, az éves díja 2-ezer Ft körüli; van, ahol az első évben díjmentes.
Köszönöm a válaszokat!
Beszéltem végülis a bankkal, a kártyát letiltottam, az eset pedig kivizsgálásra kerül. Amennyiben a bank úgy ítéli meg, hogy valóban visszaélés történt vissza juttatják az összeget.
Akkor még tovább. A lényeg az, hogy nincs olyan, hogy egy kártyaelfogadó csak úgy nem ad semmit a pénzért és nem lehet visszakérni.
Pont azért, mert a kártyatársaságok igen kényesek arra, hogy ki-hol-miért fogadhat el kártyát.
Nekem két szolgáltatóval is van szerződésem, még leszerződni se lehet csak úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!