Bkv büntetés. Mi lesz ha nem fizetem be?
Hello mindenkinek.
Kb 1 hónapja megbüntettek a buszon. A minap kaptam egy levelet nem a bkv-tól hanem egy ügyédtől hogy fizessek be 26 ezer forintot 3 napon belül különben irgumburgum lesz. A kérdésem annyi hogy mivan ha nem fizetem be? Mit tudnak csinálni?
Ne offoljatok léci ....
Majd jön egy fizetési meghagyás, aminek ha nem mondasz ellent, akkor végrehajthatóvá válik. Ha ellentmondasz, akkor perré alakul, aztán majd a bíróság eldönti. De ekkor, ha vesztesz, akkor a perköltséget is rádterhelik.
Na, ha eddig megvan, akkor majd jön a végrehajtó, amelyik szintén hozzáadja a maga munkadíját. Persze mindeközben nő a tartozás a késedelmi kamatokkal.
A végén meg majd letiltják a fizetésedből, vagy elárverezik, ami a neveden van.
"hogy akkor ne fizesd be, ha nincs a neveden semmi és nem is munkahelyi fizetésből élsz."
És az mire jó? Majd lesz egyszer valamije. Addig meg halmozódik. Lehet az félmilla is a késedelmi kamatok miatt, mire odaérnek. Nekik van idejük.
A végén biróság lesz, és addigra egy jóval nagyobb összegű tertozás megfizetése.
Vagy jön a végrehajtó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!