Mennyire biztonságos napjainkban bankban tartani a pénzt? Te hol tartanád?
Elég sokat változtak a bankok is az idő folyamán, de sokan még mindig óckodnak tőle, hogy bankban tartsák a megtakarításukat.
Amikor fel ütötte a fejét a koronavírus járvány akkor több ismerősöm is ment kivenni a bankból a kis megtakarításait. Ez egy jogos cselekvés volt vagy csak túlreagálták a dolgot? Mennyire biztonságos bankban tartani a pénzt? Jobb mint otthon a párnába dugdozni? Nyílván mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. De végsősoron melyik megoldás a legjobb?
Hálás lennék ha kifejtenétek az álláspontotokat.
100 ezer ft nál többet sose tartok bankszamlan, mert hiaba irod ala h 3. félnek nem adják ki az adaataidat mégis sok esetben kivételt tehetnek.
én nem szeretek nagyobb osszeget ott tartani, nem tudom miert, valahogy nem erzem biztonsagban ott a penzem. ha meg neadjisten ellopjak a kartyamat arrol mar ne is beszeljunk....
A bankbetéted biztosítva van 100.000EUR összegig. Tehát, ha a bank csődbe megy, akkor visszakapod a bent lévő pénzed eddig az összeghatárig.
Az, h esetleg nem férsz hozzá a pénzedhez valamilyen technikai hiba folytán elképzelhető.
Ezért kell több banknál vezetni többféle számlát.
2-es én meg azokon mosolygok jót, akik azt hiszik, hogy a bankban lévő pénz a saját pénzük, de közben lenézik a többieket.
de mint előttem mondták, 100ezer euróig garantálva van, ezt az összeget kevesebben ütik meg, ha mégis, lehet több bankban tartani.
persze, hogy ehhez az ember mikor jut hozzá, ha csődbe megy egy bank, az más kérdés.
az inflációtól is sokan félnek, nagy valószínűséggel lesz is, ezért rohan felfelé az arany ára mostanában. bankcsődök is lesznek.
ami következik még, az valószínűleg nagyon durva lesz, de nem tudhatjuk pontosan, hogy mikor és milyen formában, ezért a megoldás is többféle lehet, a megtakarítás nagyságától is függően.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!