Hány hónapra elegendő megtakarítással a számládon érzed magad biztonságban?
Figyelt kérdés
ma 13:21
2/8 anonim 

válasza:

120
Bármikor jöhet egy nagyobb kiadás, vagy 1-2 éves munkanélküliség.
3/8 anonim 

válasza:

Semennyivel nem érzem magam biztonságban. Jelenleg több mint 3 évnyi fizetésemnek megfelelő megtakarításom van, de így is rettegek nap mint nap, hogy mikor fogom elveszíteni a munkámat, mert nem vagyok benne biztos, hogy találok helyette másikat. Voltam már évekig munkanélküli korábban, amikor hiába jelentkeztem bárhova is, sehonnan nem kerestek, szóval ilyen élmény után egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy ha a mostani munkámat elveszítem, utána gyorsan találok majd másikat.
4/8 anonim 

válasza:

45 évesként van annyi megtakarításunk, hogy akkor is lenne a fedél a fejünk fölött és lenne kajánk, ha soha többet nem dolgoznánk, nem is kéne visszavenni az életszinvonalunkon.
Na de biztonságban legkevésbé sem érzem magam attól ami valószínűleg ránk vár.. háború, klímakatasztrófa, civilizációs válság stb..a vagyon nem véd meg mindentől..
5/8 anonim 

válasza:

Számlámon max 1 havi megélhetési költség van, a többi be van fektetve, így kb az éves hozamom mennyisége az az éves munkabéremmel egyenlő.
6/8 A kérdező kommentje:
4-5 köszönöm a póverkedést, de a kérdésre nem sikerült válaszolni:)
ma 14:27
7/8 anonim 

válasza:

Napi dolgokra, rezsire, autóra kb. 10-12 havi pénz van a számlán. Ingatlanban van annyi amennyit a mostani költekezési szokásaimat figyelembe véve életemben nem élek fel..
8/8 Bőrarc 

válasza:

A családom és magam 12 hónapra elegendő megélhetése vésztartalékként. Ebből két havi folyószámlán van, a többi állampapírban.
Ez csak a vésztartalék tartós betegség, munkanélküliség, stb. esetére.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!