Ilyen esetben lehetséges felvenni 20-30 milliós lakáshitelt?
Adott egy pár. Mindketten 200 nettó körül keresnek, stabil munkahelyük van (már hosszú évek óta és hosszú ideig szükség is lesz a szakmájukra).
Ilyen esetben fel lehet venni kettejüknek ilyen sok milliós lakáshitelt? Vagy szükség van egy alaptőkére?

10. De akkor mit értettél alaptőke alatt?
Ha van 10 milliótok már, akkor az az "alaptőke". Egyébként önerőnek hívják. De ezt a 10 milliót se kell mind lakásvásárlása fordítani, ebből elég beleadni 5-öt is akár.
A lényeg, hogy 20% önerőt/"alaptőkét" kell beadni és a többi 80%-ot vehetitek fel hitelbe.

Én is 15 évre vettem fel a lakáshitelemet. Már az is épp elég hosszú idő. Nem akarnám nyugdíjas koromig fizetni a hitelt. Fogunk tudni előtörleszteni, ha az asszony lakástakarékja lejár.
Mondjuk én még pont az árak elszaladása előtt vettem a kéglit, de aki ma akar venni, annak fel kell kötnie az alsóneműt, mert ha nem csinál 3 gyereket, akkor gyakorlatilag lehetetlen saját lakást venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!