Letezik hogy ha német bankszamlarol utalnak magyarra 2000 eurot az utalas 350 euroba kerüljön?
Az utalás nem kerülhet annyiba, az átváltás már akár igen (bár úgy is soknak tűnik).
Anno adtam el valamit 10ezer forintért, Németországból utaltak euro-s bankszámláról 10500nak megfelelő euro-t, én 9300-at kaptam.
4. nézd meg az Erste friss kondíciós listáját, pár hónapja már nem számol EUn belül. Olvass, mielőtt pontozol!
"2019.12.15-től –Határon átnyúló SEPA Credit Transfer EUR jóváírás forint számlán konverzióval 0 Ft."
És tavaly év vége felé cikkeztek erről a gazdasági portálok, hogy valami EUs szabályt akkor vettünk át, szóval ez nem is az ERSTE jófejsége, más banknál se lehet már ilyen költség.
Amúgy nem EUR esetén (meg tavalyig EUR-nál is) 0,116% min.2.224 Ft, max.66.625 Ft volt a költség, tehát a kérdésben szereplőnél nagyságrendileg kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!