Hitelmoratòrium ràm miért nem vonatkozik!?
Felhàborìtònak tartom, hogy a legrosszabb helyzetben lévőket tavasz òta nem segìtik...
Régi bedőlt hitelem van, de megegyeztünk, fizetem a végrehajtònak havi X összegben.
A covid òta màr csak 6 òràba foglalkoztat a cégem papìron (persze dolgozni 8òràt kell), pont az a pénz esik ki amiből a hitelem fizettem.
Mindenhonnan ömlik a kormàny szöveg, hogy segìtik az embereket, a csalàdosok igy ùgy amùgy...hitelmoratorium van blabla, mindenféle adòsra vonatkozik ez, most meg is hosszabbìtottàk màjusig stb. De ez hazugsàg!!!
Az egyedüllàllòkkal, munkanélküliekkel, tartòsan betegekkel senki sem foglalkozik. Kidobtak egy csomò leszàzalékolt embert pàr éve az OEP-ből, a közgyògyot is àtalakìtottàk, az önkormànyzattòl igényelhető gyògyszerpénzt is nevetséges feltételekhez kötik, most a TB-t is szigorìtottàk. Nonszensz! Aki beteg haljon meg, aki szegény haljon meg, és aki alapbòl bedőlt hiteles szenvedjen csak tovàbb...
Ha nincs gyereked, nem vagy hàzas, vagy protekciòs kormànyközeli sz.art se érsz.
Na m1, szòval pròbàltam ezt a moratòriumot, de a végrehajtò közölte ràm nem vonatkozik. Miért?! Nem értem.
Pont azok akik évek òta szenvednek a hitelükkel és esetleg be is dőlt nekik, nem kapnak semmiféle segìtséget most sem.
Nyàron munkàm sem volt, de spòrolt pénzemből kiperkàltam a havi részletet, de màr nem sokàig tudom ezt ìgy. Ha ismét ez is bedől, annyi viszik ami mozdìthatò...
Nincs valami kiskapu, hogy legalàbb pàr hònapig amig jobban fizető munkàt talàlok ràm is érvényes legyen a moratorium?
Attól mert hitelmoratórium a neve, a végrehajtónál is lehet kérni az eljárás szüneteltetését.
A bíróság vizsgálja ki, mint már mondottam volt feljebb.
"kedves" 10-es Én is felvettem 2008-ban a deviza alapú hitelt lakásra, amit akkor a szerződésben volt havi 35 ezret kellett volna fizessek .. jött a válság 1 hó után 70 ezer lett a befizetendő.
Fizettem amíg tudtam, / 2015-ig/ utána már sajnos nem. A bank hitegetett hogyha látja a fizetési szándékot akkor nem adja át követeléskezelőnek. Nos naivan, ha nem is 70 ezret fizettem, de fizettem kb a felét mégis felmondta a szerződést. Olvass utána!!! és ne az ilyen embereket sértegesd akik önhibájuk miatt nem tudták fizetni tovább a részleteket. Gratu hogy te nem vagy ebben a helyzetben, ám akkor miért kell ide írnod? Bonts ki egy Dom Perinont, a két kezeddel ütögesd meg a mellkasod, és haladjál tovább.
"De akinél már az a kérdés, hogy eszik-e vagy a hitelt fizeti, az biztos, hogy túlságosan nagy hitelt vállalt be az anyagi helyzetéhez képest, az pedig felelőtlenségre utal."
És pediglen? Az ember lánya/fia többnyire nem most vette fel ezeket a hiteleket.Előbb érdemes lenne utána olvasni.
Kar vitázni a másik penztarcajan.
ha az ember tudja,hogy elesik,akkor leül...
Vannak itt olyanok akiknek fogalmuk sincs dolgokrol...de kenyszert ereznek a masikat sertegetni, ez rosszabb mint egy hitel. A hitelnek egyszer vege lesz, de a szemelyiseg jegyeken nem lehet valtoztatni!
Koszi 12es, rendes vagy!🙂
Probalok jobb munkat keresni, de orulok, hogy a covid ota ez is van.
Sajnos tudom, hogy bedolt hitelesekre nem vonatkozik ez a moratorium...csak hat azthittem van esetleg kiskapu, valakibek otlete stb...
Kár megsétődni, #10 nagyon szépen leírta
" legtöbb ember pénzügyi analfabéta, aztán olyan hitelt vesznek fel, amiről már az elején lerí, hogy nem fogják tudni fizetni."
Egy dologgal nem értek csak egyet, a kivétel nélküli 30%-os limittel, de ez már nagyon messzire vezetne.
#12: Kapufa, mert volt nekem is devizahitelem. Igaz, nem lakásra, hanem kocsira. Ráadásul pont a svájci frank mélypontján vettem fel, 2007-ben. 10 éven át csak buktam az árfolyamon.
24 ezerrel kezdtem, a végén volt, hogy 40 ezer is volt a törlesztő. Csakhogy én úgy számoltam, hogy a fizetés 30%-ától jobban nem szabad eladósodni. Ez volt az egyetlen hitelem és még a megnövekedett törlesztővel sem lépte át a 30%-ot.
Soha nem vállaltam volna be attól magasabb törlesztőt, mert az azt jelentette volna, hogy nem engedhetem meg magamnak.
Szépen végig fizettem a hitelt, soha nem kerültem pár napnál nagyobb hátralékba.
Gondolni kellett az árfolyamkockázatra. Oké, én sem gondoltam ekkora emelkedésre, mert 150-es frank árfolyamnál számoltam max 190-200-al, de hogy afelé megy, azt nem gondoltam.
Te azt mondod, 35 ezerrel kellett többet fizetned és nem bírtad. Már bocs, de 35 ezer nem olyan sok pénz. Ha ekkora nehézséget okozott, akkor az eredeti hitelösszeg is túl volt már a lehetőségeiden.
Ja, amúgy nem iszom Dom Perignont, mert ár/érték arányban nem éri meg.
#13:
"Az ember lánya/fia többnyire nem most vette fel ezeket a hiteleket."
Nyilván. És az is tiszta, hogy nem lehet 100% előre tervezni évekre. De akkor sem szabad túlzottan eladósodni!
Ha nem is kőbe vésett dolog a 30%, de nagyon meg kell gondolni, mennyi a bevétele az embernek, mennyi a kiadás (rezsi, kaja, stb) és hogy tényleg belefér-e a hitel.
Persze az is baj, hogy a válság előtt boldog-boldogtalannak megadták a hitelt, amiatt is volt ennyi devizakárosult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!