Megtudom szerezni bíróság útján a lakás tulajdon jogát?
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem, sajnos nagyot hibáztam.
A lényeg, hogy személyi kölcsönt vettem fel, annak érdekében, hogy nekem és a családnak legyen lakás, de ezzel sajnos különböző módon visszaéltek, egyedül fizetem a személyi kölcsönt, nem akarnak fizetni, és még a lakás tulajdonosa sem vagyok.
A kérdés, hogy bíróság útján lehetne ezt bizonyítani, hogy én egyedül fizetem, közbe semmi tulajdon jogom sincs?
10-es, a kérdező személyi kölcsönt vett fel. Lakáshitelt a bank egyből az eladónak folyósít, ezért az szerepel az adásvételi szerződésben. Feltehetőleg ez kisebb értékű ingatlan volt, amivel lakáshitel formájában nem foglalkoznak (általában 5 millió a minimális felvehető összeg, személyi kölcsönnél meg általában ez a maximum). A személyi kölcsönnél tehát szerződésileg semmi nem bizonyítja, hogy a hitelfelvételnek köze van az ingatlanhoz. De a számlatörténet azért ezt bizonyíthatja.
Feltehetőleg a kérdező volt személyi kölcsön szempontjából hitelképes, ezért ő vette fel, a szülei meg azt mondták, hogy majd közösen fizetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!