EURO-s állampaír megéri?
Az attól függ, hogy milyen árfolyamon sikerült volna átváltanod az Euro-t Forintra.
Illetve, a kérdés az, hogy gondolkodsz-e váltásban vagy tartósan csak Eurot forgatsz? Ha ez utóbbi, akkor nincs is miről beszélni, hiszen egy Euro az mindig egy Eurot ér.
Sose volt 380-390, 365 volt a csúcs, és most megint csúcsközelben van.
Ha most váltod át és visszamegy egy normálisabb szintre, akkor bukni fogsz rajta.
Ha még extrémebb módon elértéktelenedik a forint, akkor persze nyerni.
De én nem tudom, hogy mi lesz a vége.
Most tuti nem vennék, 350-et megvárnám. 330 még jobb lenne, de lehet, hogy többé olyan árfolyamot nem fogunk látni.
A PEMÁP inflációkövető. Az eurózóna hivatalos inflációját követi, ami a legutolsó időszakra 0-ban lett megállapítva, tehát pl. az 5 éves PEMÁP kamata jelenleg 1,25% (ami csak a kamatprémium).
Az egy teljesen másik kérdés, hogy a forint-euró árfolyam hogyan változik. hiszen 1 eurónyi állampapír mindig 1 eurót fog érni. Szerintem annak nincs értelme, hogy veszel x eurónyi állampapírt, és már alapból azt tervezed, hogy visszaváltod forintba.
"semmi értelme futni az árfolyamkockázatot" :D :D :D
Hát igen, mert annyira fenyegető a forint hirtelen felértékelődése...
Nyilván most a csúcsról majd megint le fog fordulni, de ha visszanézed a chartot, akkor a forint stabilan 5% körül veszít év-év viszonylatban az €-hoz képest, így az árfolyam kockázat elég vicces fogalom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!