Lakáshitelnél mely jövedelmek jöhetnek szóba? Kata vállalkozás mellett mennyire számítanak a másodlagos jövedelmek? Milyen esélyeim vannak ilyen bevételekkel lakáshitelhez jutni?
3,3millió forint körül alakul az éves bevételem a vállalkozásban előreláthatólag, ez havi 275000 Ft, melynek a 60%-a 165.000 Ft.
Nem sok, de emellett van havi nettó 180.000 forintos doktori ösztöndíjam amit a Magyar Államkincstár utal minden hónapban, illetve 4 órás (sajnos határozott idejű) állásom br. 105.000 Ft (ez nettó 80e 1 gyerek utáni családi adókedvezménnyel).
Ami még másodlagos jövedelemként szóba jöhet az családi pótlék, gyerektartás, és magánszemélyként megbízási szerződés (egy db ilyen projekt volt idén, br 1.200.000 Ft).
Sajnos eléggé töredezett a bevételem, és azt hiszem a bank a KATA vállalkozást fogja elsődleges jövedelemnek venni, mivel a többi ösztöndíj, vagy határozott idejű.
Valaki hasonló helyzetben?
Mondjuk nem teljesen értem amit mondasz. Mi az, hogy levonja a megélhetési költségeket? Úgy tudom az igazolt jövedelem 50%-ig hitelezhető maximum. Mit jelentsen, hogy örülhetek, ha 60-70ezret figyelembe vennének?
10M FT kölcsönre lenne szükségem, mert önerőm szerencsére szépen gyűlt az évek során. Ha jól számolom, az 20 évre kb 58-65e Ft törlesztő. Ennek dupláját fizetem albérletre 10 éve..
En elmondom mi volt 2 hete.
BB a legszigorubb bank az orszagban, es sok mindent figyelembe vesznek! Egyelore csak hitelbiralatot varok, hogy erdemes-e januarig meg guriznem vagy felejtsem el a lakast, a lenyeg.
27 vagyok, cafeteriaval(mert a BB az egyetlen ahol azt is beleszamoljak jovedelembe) 260k netto a fizetesem, a honlapon nem irjak de a covid moatt a nettom 40%-a mehet hitelre, nem vagyok KHR listas semmilyen szinten, hatarozatlan ideju a szerzodesem, 9,5 honapja vagy a cegnel, nagy multu magyar multi ami nem vendeglatas es nem autoipar. Van diplomam es lakas(igen ez is szamit hiaba csak 1/6-od resz) a nevemen. 10 eve bankolok a BB-nel es mindent vissza tudnak nezni. 2-3 hetet mondtak az elbiralasra, ma van 2 hete es bizakodva varom mar az eredmenyem. Ha itt megadjak a hitelt akkor mindegyik banknal megkaphatom. 🙂 es minksitett fogyasztobarat hitelt neztunk, 20 evre, 16M huf, 4M onerore, mert itt 20%-t kernek ehhez, Budapest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!