Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lehet olyan családtag adóstárs...

Lehet olyan családtag adóstársam egy banknál, aki jelenleg külföldön dolgozik?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy szeretnénk közösen kölcsönt felvenni. Elfogadják az olyan személyt adóstársamként, aki már pár éve nem itthon dolgozik? Hozzátartozik a lényeghez, hogy ő már próbált egyedül felvenni kölcsönt itthon, de mivel a munkáltatója csak a saját jövedelem igazolást hajlandó kitölteni, a bankét nem, így a bank elutasította a kérelmét.

A kölcsönt, amit felvennénk, feleznénk. Ha nem fogadják el őt adóstársamként, az egész kölcsön a nevemre szólna, onnan már csak az ő becsületén és jóindulatán múlna, hogy fogja-e a saját részét fizetni. Lehet esetleg közjegyző vagy ügyvéd előtt valami papírt szerkeszteni, amiben garantálja a fizetést, mert ha nem fizet, ez, meg ez történhet? Sajnos semmi vagyontárgya nincs itthon, sem máshol.

Sajnos nem egy megbízható emberről beszèlünk, mégis valahogy szeretnék segíteni. Lehet, hogy hülye vagyok.

Segítő válaszokat nagyon köszönöm.

2020. aug. 22. 16:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Nehogy belemenj!
2020. aug. 23. 08:54
 12/14 anonim ***** válasza:
Ha felveszed egyedül a pénzt, azt kölcsön adhatod neki papírral, közjegyzővel, de ez szinte garantáltan meg fogja rontani a kapcsolatotokat. A kölcsönvevőnek mindig ott lesz a kisördög, hogy igazából semmi nem történik, ha nem fizet (évekig tartó perre mennél az összegért a családtagod ellen, mikor nincs is min behajtani, mert nincs vagyona?), neked meg mindig lesz egy rettegésed, hogy ő erre mikor jön rá.
2020. aug. 27. 18:37
 13/14 A kérdező kommentje:
Végül győzött a józan ész. Nem vettem és nem veszem fel. Igazatok van. Köszönöm a válaszokat.
2020. aug. 27. 21:35
 14/14 anonim ***** válasza:

Szuper! Helyesen döntöttél, sajnos munkámbol kifolyólag sok csúnya végkifejletet láttam ilyen sztorikbol.

11es voltam

2020. aug. 27. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!