Melyik banknál van bankszámlátok? Melyik bankot tartjátok a legjobbnak?
Nekem az elsődleges számlám OTP, a másodlagos Gránit. Az eredeti célom az lett volna, hogy az OTP-től megszabaduljak. Sajnos rájöttem, hogy nem tudok, mindenképp szükséges egy "valódi nagybanknál" lévő számla.
A Gránit Bank esetében nagyon jó, hogy nagyon kedvezőek a díjak, valamint az ügyfélszolgálat kíváló. A VideóBank egy nagyon szuper szolgáltatás, sajnálom, hogy nem sok másik banknál van.
A személyes ügyintézés alapvetően nem hiányzik, de sajnos készpénzt kizárólag a központi fiókban (Lechner Ödön fasor) lehet befizetni. Nekem ez az egyik legnagyobb problémám velük. A másik, hogy eléggé gyatra az informatikai hátterük. 2 hete volt egy 3 napos kiesés a netbanknál és a mobilbanknál. A számlavezető rendszerüket és a netbankjukat a Takinfo üzemelteti, tehát az a cég, amelyik az egykori takarékszövetkezeteknek és a Takarékbanknak is. Az asztali netbank eléggé elavult, a bankkártyára vonatkozó opciók egy az egyben hiányoznak belőle. A mobilbank egész jó, azonban az NFC fizetés néha érdekesen működik.
Másodlagos számlának szerintem tökéletes, egyéni vállalkozásomhoz a Gránit számlámat fogom használni, illetve az utasbiztosítás és az extrák miatt fogok Platinum kártyát igényelni.
Erősen gondolkodom azon, hogy a K&H-nál nyitok egy számlát az OTP kiváltására. Ismerősöktől szinte csak jót hallottam róluk.
Az OTP mint a legnagyobb mamut és a Gránit mint nagyon kicsi és hálózat nélküli bankocska között azért még sok versenyző van a mezőnyben.
Egyébként pedig www.bankracio.hu vagy www.bankmonitor.hu
Személyre szabottan tudtok magatoknak számlacsomagot választani. Magatoknak tudjátok beállítani a bankolási szokásaitokat és úgy kiadja a legolcsóbbakat. Ami persze nem biztos hogy szolgáltatásban is a legjobb.
Erste és Sberbank
Mind a kettőnél ügyfél vagyok és panaszom semmi.
De újra azt mondom amit tegnap is írtam, kalkulátorokkal te válaszd ki.
Igen, a Gránit netbankja elég régimódinak néz ki, de legalább működik. OTP-nél fél perceket tölt minden egyes oldal, hogy egy faék egyszerűségű form-ot mutasson. Inkább a Gránit, mint az OTP netbankja...
Nekem 10 éve van OTP, eddig egyszer jártam bent a bankban, mikor megnyitottam a számlát. A Gránit Bajnok tetszett, így váltottam. "Kis" bank, viszont az ügyfélszolgálata remek, és az szerintem fontosabb mint a nagy név. Telefont gyorsan felveszik, lehet videotelefonálni is. Legutóbb pl. duplán terhelték meg a kártyám egy boltban, ők feltették a kezüket hogy az egyik elutasításra került, míg a másik nem. A netbankban pedgi mindkét terhelés ott volt. Írtam nekik online üzenetet hogy mi történt, másnapra törölték a téves terhelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!