MÁP+ eladása, forduló héten?
Sziasztok!
Pénteken kaptam meg a kamatjóváírást a MÁP+ papírjaimra, een a héten elvileg 100% árfolyamon tudtam VOLNA eledni. Az a helyzet, hogy mai napon eladtam a teljes mennyiséget az adott sorozatból, és 99,75% vételi árfolyamon lett elszámolva az ügylet. Mit rontottam el? Webkincstárban csináltam és azon belül pedig -->új tranzakció-->vétel. Nem így kellett volna vagy mi lehetett a baj?
Azért is érdekelne, mert jövőhéten is lesz egy ,,adag" ami fordul és ha lehet, akkor ott jól szeretném csinálni.
köszi
N2025/05 sorozatot adtam el. Akkor ez lehet gondolom a baj. Tehát, hogy a féléves fordulónál nem 100%-on váltják...
Olvastam kb. 3-4 oldalt már az állampapírról, de ezt valahogy sehol sem olvastam..
Ha pl. kedden veszel, az a következő hétfőtől indul visszaváltás a lejáratra következő naptól 100%-os, ez lehetőséget ad sok félreértésre.
Szerintem te anno pénteken vetted, ami hétfőtől kamatozott és holnap reggelre érte volna el a 100%-os visszaváltást.
Kincstárjegy esetén, ha 12:00 előtt veszed 1 évvel később 12:00 után már megadják a teljes kamatot, de ha 1 perccel később veszed már csak a rá következő naptól kapod a teljes kamatot, máp+ esetén akár 7 napot is várhatsz a teljes összegre.
Vételi idő helyett a kamatperiódus kezdési idejét kell nézni, mindig a kövi hét hétfőjétől indul, beváltás hétfőn 12 után vagy rá következő nap! (Ma hétfő van, de még nem múlt el 12:00, beszoptad!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!