Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi annak a papírnak a neve?

Mi annak a papírnak a neve?

Figyelt kérdés
Munkahelyemről kérik a bankszámla számom,hogy kérjek róla papírt az Otp-nel,hogy tudják hova utalni a fizetést. Mi is ennek a pontos megnevezése?

2020. júl. 29. 11:11
 1/5 xswerdy ***** válasza:
100%
a munkahelyen általában egy formanyomtatványon kell kitöltened a személyes adataidat, oda simán beírod. Még nem hallottam olyat, hogy banki papírt kérnének, hogy tényleg az a bankszámlaszámod.
2020. júl. 29. 11:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Így van, ahogy az első írta. Szokott lenni egy formanyomtatvány, amin te nyilatkozol, hogy "XY időponttól kezdődően a munkavéremet a XXXXX számlaszámra kérem utalni".

Ha elírod, az a te sarad, a munkáltatót nem fogja érdekelni.

2020. júl. 29. 11:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Bankszámla-kivonatnak hívják és bizony én már hallottam róla, hogy kérik a munkahelyen. Hogy ez mennyire szabályos, az már más kérdés...
2020. júl. 29. 12:35
 4/5 anonim ***** válasza:

NA várjunk, a bankszámlakivonaton szerepelnek olyan adatok (pl. számlaegyenleg, terhelések stb.), amihez a munkáltatónak semmi köze. Ilyen adatokat nem kérhetnek be! Ha írásba adják, hogy erre köteleznek, fordulj a NAIH-hoz!

(Persze van benne logika, főleg gyárakban, ahol a 4 elemit végzett melós azt sem tudja miről van szó, bedikált valami hülyeséget aztán sztrájkol, ha nem kap fizetést. De ettől függetlenül a bankszámlakivonatjoz semmi köze a munkáltatónak)

2020. júl. 29. 12:49
 5/5 anonim ***** válasza:

banki azonosító.

nem hallottam róla, hogy ilyet divat lenne Magyarországon kérni, Nyugat-Európában elterjedt.

RIB a rövidítése, relevé d'identité bancaire (banki azonosító)

2020. júl. 29. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!