Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy kell bankártyával fizetni...

Hogy kell bankártyával fizetni? 18/l

Figyelt kérdés
Nemrég lett bankártyám(Unicredit), viszont még életemben (nyilvánvalóan) nem használtam. Egy kissé félek használni,hogy nem jó helyre teszem vagy ilyesmi... Láttam,hogy van amit csak "lehúznak" , van amit csak "betesznek". Tudnátok videókat ajánlani, ahol megmutatják,hogy is kell,mert nem szeretnék mások előtt bénázni. (18 évesen sajnos olyan vagyok,mint egy öregasszony...):D
2020. júl. 16. 02:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Van az egyik oldalan harom csik, mintha wifi jel lenne csak nincs pont alatta, az jelzi azt hogy erintos ( contactless pay ) azt kell altalaban oda rakd ahol vilagit a pos terminal. Altalaban a kijelzo felett szokott lenni a vilagito csik ( Youtube contactless payment bank card )

Ha veletl n nincs olyan terminaljuk ami tud contactlesst vagy a kartyad nem olyan akkor altalaban a csippes reszevel elore kell bedugni a gepbe. Ha ilyen van akkor nem gaz az se ha odadod az eladonak hogy tegye be, en eddig asszem 1x kellett bedugjam es akkor is szerencsetlenkedtem egy darabig.... :)

Ha online vasarolsz akkor az elejerol es a hatarol kell megadd az osszes adatot.

2020. júl. 16. 06:10
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
"Kártyázunk, érintjük, dugunk?"
2020. júl. 16. 08:19
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Üzletben dolgozom, én mindig segítek annak aki nem tudja használni a kártyáját sok helyen eltérőek a terminálok is, úgyhogy nem csoda ha valaki nem tudja.

Ha érintős a kártyád, akkor a terminál kijelzőjéhez érinted, vagy oldalához, attól is függ milyen a terminál. Egy kis ideig odatartod, amíg csipog hogy észrevette a kártyádat. Utána vagy kér pin kódot, vagy nem, ez vásárlási összegtől függ. Ha kér kódot, beütöd a 4 számjegyű kódodat, majd a zöld gombbal elfogadtatod.

Ha nem sikerül érintősen fizetned, akkor se ilyedj meg, ilyen esetben újra meg kell próbálni, de már bedugva kell elfogadtatni a kártyát. Ilyenkor viszont minden esetben kéri a kódot.

Ha valamit nem tudsz fizetéskor, bátran kérdezz, ne foglalkozz azzal hogy ezren állnak a pénztárnál. Mert ott tudod meg élesben hogy mit hogy kell csinálni.

És amint megtapasztalod, már tudod is, nem kell emiatt egy percig sem rosszul érezned magad.

2020. júl. 16. 09:28
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a kedves válaszokat😊
2020. júl. 16. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!