Hitel átverések, csalások áldozatai?
Én már több éve a pénzügyi szektorban dolgozom és a hozzám kerülő ügyfelek elmondásaiból tudom, milyen jellegű átverések vannak ezen a területen.
- Tudatlanságból fakadó hamis információk, rész információk.
- Szándékos félrevezetés, pl a kombi hitelek, biztosítások kapcsán.
- Magasabb jutalékért drágább hiteltermék kiajánlása.
- Tisztességtelen mértékű munkadíj, sikerdíj kérése.
Amit viszont számtalan esetben tapasztalok, sok embernek fogalma sincs, mit írt alá. Nem tudja, milyen típusú hitele van, mit jelent az akciós kamat, a türelmi idő, a deviza kockázat, a kombi hitel, mivel jár, ha " akciósan elengedik az induló költségeket a bankok", stb, stb.
Gyakran átverésnek, csalásnak értékelnek olyan dolgokat, (pl a deviza kockázatot)amit a szerződés aláírásával vállaltak, csak azóta vagy elfelejtettek, vagy már akkor sem értettek, de az akkori alacsonyabb kamat és törlesztőrészlet miatt ez volt a vonzó.
Én az igazi nagy átveréseket nem a klasszikus bankoknál látom, hanem a fogyasztói csoportoknál, amik gomba módra szaporodnak egy ideje és csúnyán megfejték azokat a szerencsétlen embereket, akik már amúgy is lehetetlen helyzetben voltak.
Tévedés azt hinni, hogy a tanácsadók tömegével "átverik" az embereket. Én pl gyakran vitatkozom a banki ügyintézőkkel az ügyfeleim érdekében és igen sűrűn kell leállítanom a bankos kollégákat, hogy ne akarjanak mindenféle terméket rásózni az ügyfeleimre csak azért, mert "megéri". Nem átverés pl valakit telenyomni különböző drága biztosításokkal, viszont az már átverés, ha azt állítja egy ügyintéző, hogy ezek nélkül nem lehet hitelt felvenni.
Egy hiteltanácsadó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!