Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hitel átverések, csalások...

Hitel átverések, csalások áldozatai?

Figyelt kérdés
Kit mivel vertek át a hitegető csaló ügyintézők és mennyi pénzt kértek előre, ki kapott hitelt egyáltalán?
2010. aug. 1. 22:04
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétan nem vertek át, az igazi problémám az volt, hogy nem tájékoztattak megfelelően nekem 3 ilyen esetem volt. Hitelkiváltás volt az első, pénzt nem kért érte, mivel a lányom annak idején sokat segített neki, épp ezért meg sem fordult a fejemben, hogy átver. A hitelt megkaptam, de amikor mentem a szerződést aláírni semmi nem az volt amit megbeszéltünk, hitelt kevesebbet kaptam mint amire szükség lett volna, a futamidő sem az volt amit megbeszéltünk, meg szinte semmi és erről elfelejtett tájékoztatni, ráadásul akkor volt a válság örültem, hogy az árfolyam miatt nem buktam semmit, mert épp olyan nap írták jóvá amikor alacsonyabb volt az árfolyam, azokat a napokat nem kívánom senkinek. Amikor felhívtam, hogy semmi nem az amit megbeszéltünk még meg akarta magyarázni, hogy Én milyen jól jártam. A második eset, telefonon kerestek meg, találkoztam is a hölggyel szimpatikus kedves volt, mondta, hogy ügyintézésért 5 ezer amit kér, ha sikeres az ügylet akkor még 20 ezret. Én nem tudtam felvenni a lányom nevére intéztünk mindent, kellett adóstárs azt is szereztem, a végeredmény az adóstárs vehet fel hitelt a lányom nem, ezután megköszöntem az együttműködést és mondtam köszönöm nem kérem a további segítséget. Harmadik eset, úgy alakult munka nélküli lettem, van hitelkártyám amire volt biztosításom, még a bank hívta rá fel a figyelmem, hogy van ilyenem, mivel fizetési nehézségem támadt. Felhívtam a biztosítót elmondták milyen papírokat kell beküldeni, meg is tettem. A válasz elutasítás, mivel közös megegyezéssel küldtek el. Bemenetem a bankba személyesen, hogy találjunk valami megoldást, de sajnos hitelkártyára nincs, az ügyintéző rendes volt felhívta a biztosítót ahol mondták élből elutasítják a közös megegyezést. A problémám mindhárom esetben ugyanaz volt elfelejtettek rendesen tájékoztatni, hogy az üzletet megkössék az Én káromra. Nos sokáig keresgéltem állást, míg találtam, független pénzügyi tanácsadó és biztosítás közvetítő és most szembesülök azzal, hogy az emberek nem hiszik el, hogy van olyan tanácsadás ahol az ügyfél érdeke az első és ami lényeges díjmentes, mert sokan rosszul végzik a dolgukat nem megfelelően tájékoztatják az ügyfelet, és pont mivel engem is átvertek szeretnék segíteni az embereknek, de már nem tud az ember hiteles lenni az átverések miatt.
2010. aug. 2. 09:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Arról nem lehet írni, hogy a becsületes, megfelelően tájékoztató ügyintézőt az ügyfél, hogy veri át? Én arról tudnék írni...
2010. aug. 3. 18:24
 3/6 A kérdező kommentje:
Dehogynem! Várok mindenféle tapasztalatot! Üdv..
2010. aug. 3. 19:38
 4/6 anonim ***** válasza:

Én már több éve a pénzügyi szektorban dolgozom és a hozzám kerülő ügyfelek elmondásaiból tudom, milyen jellegű átverések vannak ezen a területen.

- Tudatlanságból fakadó hamis információk, rész információk.

- Szándékos félrevezetés, pl a kombi hitelek, biztosítások kapcsán.

- Magasabb jutalékért drágább hiteltermék kiajánlása.

- Tisztességtelen mértékű munkadíj, sikerdíj kérése.

Amit viszont számtalan esetben tapasztalok, sok embernek fogalma sincs, mit írt alá. Nem tudja, milyen típusú hitele van, mit jelent az akciós kamat, a türelmi idő, a deviza kockázat, a kombi hitel, mivel jár, ha " akciósan elengedik az induló költségeket a bankok", stb, stb.

Gyakran átverésnek, csalásnak értékelnek olyan dolgokat, (pl a deviza kockázatot)amit a szerződés aláírásával vállaltak, csak azóta vagy elfelejtettek, vagy már akkor sem értettek, de az akkori alacsonyabb kamat és törlesztőrészlet miatt ez volt a vonzó.

Én az igazi nagy átveréseket nem a klasszikus bankoknál látom, hanem a fogyasztói csoportoknál, amik gomba módra szaporodnak egy ideje és csúnyán megfejték azokat a szerencsétlen embereket, akik már amúgy is lehetetlen helyzetben voltak.

Tévedés azt hinni, hogy a tanácsadók tömegével "átverik" az embereket. Én pl gyakran vitatkozom a banki ügyintézőkkel az ügyfeleim érdekében és igen sűrűn kell leállítanom a bankos kollégákat, hogy ne akarjanak mindenféle terméket rásózni az ügyfeleimre csak azért, mert "megéri". Nem átverés pl valakit telenyomni különböző drága biztosításokkal, viszont az már átverés, ha azt állítja egy ügyintéző, hogy ezek nélkül nem lehet hitelt felvenni.

Egy hiteltanácsadó

2010. aug. 4. 13:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Hitelfelvétel előtt megcsinálták a szűrést, hogy a kívánt összeget megpakhatom - e a kívánt futamidőre. Természetesen meg! Majd miután aláírtam a lakás adásvételi szerződést, foglalót adtam, és kérném a hitelt az elém tartott szerződés már nem azt tartalmazta. Vagy a kívánt összeg 15 évre (10-re akartam), vagy a kívánt futamidő (10 év) 1 millióval kevesebb. Na ezt azért érzem átverésnek, mert először közlik, hogy lehet, majd mikor az ügyfél már foglalózott, megvette a lakást belekényszerítik egy hosszabb futamidejű szerződésbe, mert valószínű azért kér annyit amennyit, mert annyira van szüksége a teljes lakás kifizetésére. Na mondjuk és végül is kölcsönkértem inkább 1 milliót ismerőstől és kértem a kevesebb összeget 10 évre, de a többséggel ha ezt megcsinálják nagy eséllyel kénytelen hosszabb időre szerződni. A kondiciós listában az állt, hogy 0 ft a szerződéskötési díj. Erre felszámoltak utólag pár tízezret, majd azzal magyarázták, hogy minimálbéres kategóriába tettek (megjegyzem akkor a fizetésem volt nettó 150.000), és ott van szerződéskötési díj. A PSZF vizsgálata meg annyiból állt, hogy a panaszlevelem elküldte a banknak, hogy vizsgálja ki az esetet. Na ők meg válaszoltak valamit, és nem történt semmi. Vagyis vagy megyek bíróságra és jó pár éveig pereskedek, egy vagyont költök üyvédre, vagy benyelem azt a 30-40 ezer forintot. Hát nyilván az utóbbit választottam.
2011. aug. 28. 13:08
 6/6 anonim ***** válasza:

utolsó előtti

egyetérték

2011. aug. 28. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!