Ha nyitok egy másik banknál bankszámlát (folyószámla), akkor gyűjthetem ott a megtakarításom, utazásra kívánt pénzem?
Szóval van egy szamlam amire a fizetésem kapom és arról fizetem be a kotelezoket. Erről havonta utalnék változó összegeket egy másik bankszámlára ami szinten az én nevemen lenne. Azért gondoltam erre mert külön szeretném ezt a forrást kezelni, valamint nehogy az legyen hogy ha az eredeti kártyával fizetek akkor automatikusan atmenjenek az összegeket a megtakarítási alszámlámra. Azonban oda nem szeretnék gyűjteni, mert az is költség ha vissza akarom helyezni nagy összeget a folyóra amikor indulnék utazásra vagy sok dolgot kellene vennem nagyobb összegekben.
Szóval lehet így csinálni, utalhatok barmennyit magamnak, nem korlátoznak vagy ilyesmi?
Raiffeisennèl van szamlam és a granitnal néztem egy 0 Ft os szamlavezetesu szamlacsomagot ahol csak éves bankkártya díj lenne, feltételek nélkül, illetve külföldön belföldön is van x számú ingyenes kp felvétel..
A K&H-nál lehet a folyószámlához megtakarítási számlát csatolni. Minden oda-vissza utalás ingyenes. Kamatozik magában valamennyit a megtakarítás és bármikor rendelkezésemre áll, kb 2,5 perc visszautalni és már költhető is.
A netbankon egymás alatt látom a két számla egyenlegét, szerintem ennél kényelmesebb és olcsóbb nincs.
Nincs semmiféle automatikus pénzmozgás a két számla között, csak amit én indítok, vagy állítok be.
Ha mindenképpen 2 folyószámlát akarsz, érdemes utánanézni az utalási költségeknek és hogy az a 0 forintos számlavezetési díj tényleg annyi-e. Nincsenek-e feltételei. Pl. x összeg feletti pénz állandó rendelkezésre állása, munkabér utaltatás, stb. Ha ingyenes is, nekem fölösleges macera lenne mindig azt figyelni melyik számlám adatait is kellene megadni, nyomonkövetni az egyenlegeimet, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!