Ha nyitok egy másik banknál bankszámlát (folyószámla), akkor gyűjthetem ott a megtakarításom, utazásra kívánt pénzem?
Szóval van egy szamlam amire a fizetésem kapom és arról fizetem be a kotelezoket. Erről havonta utalnék változó összegeket egy másik bankszámlára ami szinten az én nevemen lenne. Azért gondoltam erre mert külön szeretném ezt a forrást kezelni, valamint nehogy az legyen hogy ha az eredeti kártyával fizetek akkor automatikusan atmenjenek az összegeket a megtakarítási alszámlámra. Azonban oda nem szeretnék gyűjteni, mert az is költség ha vissza akarom helyezni nagy összeget a folyóra amikor indulnék utazásra vagy sok dolgot kellene vennem nagyobb összegekben.
Szóval lehet így csinálni, utalhatok barmennyit magamnak, nem korlátoznak vagy ilyesmi?
Raiffeisennèl van szamlam és a granitnal néztem egy 0 Ft os szamlavezetesu szamlacsomagot ahol csak éves bankkártya díj lenne, feltételek nélkül, illetve külföldön belföldön is van x számú ingyenes kp felvétel..
Nem is ertem miket hablatyolsz ossze automatikus atvezetesekrol kartyahasznalatkor meg sajat szamlak kozotti koltsegekrol, de szerintem te se.
Ha csak a megtakaritasi szamla a cel, felesleges masik banknal nyitni, annak ugyanis biztosan koltsege van ha 2 bank kozott utalgatsz.
Amikor a fizetek a kartyammal, átkerül a megtakaritasi zsebbe 500-1000 Ft ahányszor csak használom.
Viszont amikor jelentős összegeket akarok félretenni, akkor van díja a folyószámlára való visszahelyezésnek, nyilván mivel szeretnék hozzáférni, megvenni a repülőjegyet, kifizetni a szállást, fizetni a kártyával vagy ATM-ben levenni.
Lehet inkább azt kellene hogy megszüntetni ezt a megtakarítási zsebet és helyette mèg egy folyószámlát kérni?
Mert nyilván nem az elsődleges folyószámlán fogok gyűjteni amikor rendesen fizetem a közüzemi számlákat, nem akarom hogy osszemosodjanak az összegek, hanem egyértelműen félre kerüljön a megtakarított pénz amivel majd gazdálkodni tudok egy utazás során.
Szerintem a kérdezőnek ez a Raiffeisen Rendszeres Megtakarítási Program van bekapcsolva a számláján:
Emögött van egy megtakarítási számla, ahová díjmentesen lehet átvezetni, viszont onnan vissza a folyószámlára már 0,33% (min 506 Ft). Itt a kondiciós lista:
Nekem ez a termék abszolút nem tetszik.
Hasonlít a CIB Malacperselyéhez, de ott legalább saját számlák közti átvezetés ingyenes.
De biztos más banknál is van ilyen, utána kell nézni.
Nyissál az államkincstárnál számlát, é vegyél rá MÁP+t.
Akkor külön számlán lesz, nem fogod látni, de bármikor visszaválthatod és ingyen visszautalhatod magadnak.
MÁP+ névértéke 1Ft, bármikor vehetsz 233Ft-ért vagy 25000-ért is.
Kb. a legrosszabb, amit tehetsz, hogy nyitsz egy másik banknál is egy folyószámlát és ide-oda utalgatsz.
Otp Smart számlához jár 2 takarékszámla. Az átvezetés ingyenes. Gondolom más banknál is vannak hasonlók. Állampapír is jó ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!