Igaz, hogy a Revolut bankkártya rozsdamentes acélból van? Érdemes a 10 éves fiamnak a Konzolvilág MasterCard bankkártya elsőnek? Érdemes felnőtt korban a Curve (vagy a Revolut) bankkártyát igényelni? A kézpénz a jobb vagy a bankkártya szerintetek?
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat és az értékeléseket!
Bónusz kérdések:
Érdemes az OTP Junior bankkártyát választani a tinédzsereknek? Az Apple Card bank- vagy hitelkártya? A Telenor Wallet fizetőkarkötőben található kártyát, hogyan tudom feltölteni pénzzel?
Szerintem te a 10 éves fiú, és nem a fater vagy.
Ha nem így van, akkor komoly szövegalkotási és központozási problémáid vannak. Revolutnál csak a metal kártya van fémből, havi valami 4000 Ft-os díj mellett. A többi attól függ, hogy mire akarod használni. Apple Card pedig nincs itthon, és az egy hitelkártya
Szerintem fogalmad sincs miről hablatyoltál, a hitelkártyától meg az ég óvjon.
Tininek OTP junior bankszámla és ahhoz tartozó kártya bőven jó.
KÉSZPÉNZ - nem kézpénz!!
Azért legalább magyarul tudjunk már...
"készpénz
1. Azonnal v. bizonyos rövid időn belül bankjegyekben v. érmékben rendelkezésre álló közvetlen fizetőeszköz."
Kérdező, teljesen felesleges az összes felsorolt bankkártya - egy 10 éves gyereknek szerintem egyáltalán nem kell bankkártya - de ha mégis, akkor OTP Junior bankszámla és ahhoz bankkártya.
hogy miért felesleges egy 10 éves gyereknek bankkártya?
1.- mert nincs önálló keresete, a kapott pénzt bankkártya nélkül is tarthatja a bankszámlán.
2. - és ez a legfontosabb érvem: egy 10 éves gyerek nem tudja megtanulni a pénz értékét, nem tudja megtanulni a költés folyamatát, ha "láthatalan" a pénz. Igen, tudom, van netbank, ott lehet követni, de nem ugyanaz, mintha a kezedben lenne és elfogyna.
sokszor még felnőttként is gyakran előfordul velem, hogy egy-egy vásárlásról elfeledkezem és csak csodálkozom, hová lett a pénz?
ugyanis a bankkártyáról költött pénz "nem fáj" annyira, könnyebben "vigéckedik" vele az ember.
nem, nem vagyok maradi, minden nap fizetek bankkártyával, sőt, a számláimat is azzal fizetem, de ilyen fiatalon nem való még bankkártya neki. Ráér kb. 13-14 éves korig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!