Mik a feltételek, mik a kizáró okok? Folyt.

Figyelt kérdés

Fedezetcserét szeretnénk.(a régi lakásunkon levő hitelt átvinni az ujra).

Van e kizáró ok? Automatikusan megcsinálják?Mennyi időbe tellik?Ha van köztetek banki szakértő, vagy olyan, aki már csinált ilyet,kérlek irj,sürgős!!!Köszi.

2010. júl. 30. 14:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha az új ingatlan is a Ti tulajdonotokban van, akkor a bank felbecsüli azt az ingatlant, amire át szeretnétek vinni a hitelt (díja bankfüggő 28-32000Ft). Ha az ingatlan megfelelő értékű, akkor át tudjátok vinni a hitelt. Meg kell fizetni a szerződésmódosítási díjat (bankfüggő, kb 50.000Ft), egy közjegyzői díjat (?), egy Földhivatali törlés (6600 Ft)és egy bejegyzés díját (12600Ft).
2010. júl. 30. 18:20
 2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a választ!!!Kicsit megnyugodtam, mert azt mondták, nem mindg lehet átvinni, azaz nem biztos, h engedélyezik...és nekem ez az utolsó reményem,hitelt nem tudunk most felvenni.:(((
2010. júl. 31. 13:00
 3/5 anonim válasza:
Mi is át szeretnénk vinni a hitelünket. A bankban azt mondták, hogy lehetséges, de mindkét ingatlannak egy időben a nevünkön kell lenni és ilyenkor is készítenek adósminősítést. Tehát ugyanúgy szükséges a munkáltatói igazolás stb.
2010. júl. 31. 18:13
 4/5 anonim ***** válasza:

nagyon fontos, hogy csak akkor tudtok fedezetcserét intézni, ha az új lakás megfelelő fedezetet nyújt értékében. Tegyük fel, hogy 10milliós az ingatlanod, felvettél 3 éve 7millió ft CHF hitelt, ami most 10millió, az ingatlanod pedig csak 9milliót ér mai piaci áron. Te vennél egy új lakást 12millióért és úgy gondolod, hogy a bank majd kicseréli a fedezetet, mert ez többet ér mint a mostani lakásod. Ez logikus lenne, de a banknak, nincs agya és logikátlan!!!

Tehát első körben, még mielőtt adásvételizni mész rendelned kell egy előzetes értékbecslést az új ingatlanról. Ehhez érdemes vételi szándéknyilatkozatot csatolni, így van rá esély, hogy a becslő nem becsüli le majd az értékét... a Becslés kb. 30-37ezer ft között van. Ha kész a becslés, akkor meg tudja mondani a bank, hogy megcsinálja-e a fedezetcserét. Az adásvételi szerződésbe legalább 3 hónap átfutási időt írj, ugyanis nem lesz gyors. A fedezetcsere nem érdeke senkinek, csak Neked. A banki ügyintéző nem kap érte pontokat, plusz fizetést, csak a munkája van vele. A hiteltanácsadók nem kapnak jutalékot érte, így nem lesz, aki noszogassa az anyagod,szóval attól függ a gyorsaság, hogy mennyire vagy Te kitartó és mennyire jársz a fiók nyakára. Kell fizetned majd szerződésmódosítási díjat, ez bankspecifikus, a kondilistából ki tudod keresni vagy inkább a szerződésedből, amit anno aláírtál, mert Neked az abban feltűntetetett árat kell majd fizetned. fizetsz egy közjegyzői okiratot, egy 12600ft-os jelzálogbejegyzést és egy 6600 ft-os törlést, illetve kb. 2*6250 ft-ot a tulajdoni lapért. Ha kertesházat veszel, akkor kell még egy térképmásolat, az kb. 6000 ft.

Díjmentesen dolgozó hiteltanácsadó vagyok. :)

2010. aug. 1. 19:01
 5/5 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló,teljesen iagazd van,ezt már sok helyen olvastam, sőt azt is, h a bankok utálják a fedezetcserés ügyletet:(

legalábbis,ahogy eddig hozzáálltak, hát...

na de optimista vagyok és kitartó!

Köszi a korrekt válaszokat mindenkinek!

2010. aug. 8. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!